Gerilladan 11 darbeleme eylemi

Kurdistan Özgürlük Gerillaları işgalci Türk askerlerine yönelik 11 darbeleme eylemi yaptı

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

7 Ağustos saat 10:00 ve 13:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vuruldu ve 2 mevzi darbelendi.

7 Ağustos saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

8 Ağustos saat 10:50, 12:45 ve 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak ve 3 kez darbelendi.

8 Ağustos saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile vurularak darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

8 Ağustos saat 20:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı. İndirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikopterine ve 1 saldırı helikopterine güçlerimizce müdahale edildi. Her iki helikopter de direniş alanından uzaklaşmak zorunda kaldı.

Zap bölgesi;

7 Ağustos saat 07:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki direniş mevzilerini yıkmaya çalışan 1 kepçe ağır silahlar ile vurularak darbelendi ve çalışması durduruldu.

9 Ağustos saat 06:30’da Sîda Direniş Alanı’nda hareket halinde olan işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6 ve 7 Ağustos’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez, Zap’ın Sîda Direniş Alanı 1 kez ve Metîna’nın Gundê Şêlazê alanı 1 kez olmak üzere; toplam 3 kez savaş uçakları ile bombalandı.  

6 ve 7 Ağustos’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı helikopterler ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.”