HPG: 2 dron düşürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Zap, Metîna ve Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemlerde 2 dron vurularak düşürüldü. 1 dron imha olurken, 1 drona da üzerindeki patlayıcı ile birlikte el konuldu.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

25 Eylül saat 13:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

25 ve 26 Eylül günü Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

26 Eylül saat 15:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda savaş tekniği yerleştirmeye çalışan işgalciler orta otomatik silahlar ile vurularak durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

26 Eylül saat 11:30 ve 14:00’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol yapmaya çalışan kepçeler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemlerden sonra kepçelerin çalışması durduruldu.

Metîna bölgesi; 

26 Eylül saat 13:00’da Şêlazê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 2 dron güçlerimizce vurularak düşürüldü. Düşürülen 1 dron imha oldu, düşürülen 1 drona da üzerindeki patlayıcı ile birlikte el konuldu.

Xakurkê bölgesi; 

 25 Eylül saat 07:00’da Girê Şehîd Hêmin Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

24 ve 26 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 5 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

25 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

26 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

24, 25, 26 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Girê Şehîd Hawar, Lolan, Girê Qele, Sinînê, Berbizinê, Girê Mesken, Kendekola Direniş Alanları 10 kez, Garê bölgesinin Sêdarê, Şiyê, Girê, Mam Nêçîr, Dêreşê, Avtehlê, Kanî Sarkê alanları 11 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanları 5 kez olmak üzere; toplam 26 kez savaş uçakları ile bombalandı.

24, 25 ve 27 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Lolan, Şehîd Şerîf Direniş Alanları 3 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê FM Direniş Alanları 8 kez olmak üzere; toplam 14 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”