HPG: 8 işgalci cezalandırıldı, 2 mobesse ve 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Bêrîtan (Gülnaz Karataş)’ı anma ve YJA Star’ın yıl dönümünü selamlama eylemlerini sürdürüyor. YJA Star öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde; 8 işgalci cezalandırıldı, 2 mobesse kamerası ve 1 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimiz, komutan Bêrîtan (Gülnaz Karataş) yoldaşı anma ve YJA Star’ın 30. kuruluş yıl dönümünü selamlama temelinde birçok eylem gerçekleştirdi. YJA Star öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde; 8 işgalci cezalandırıldı, 1 işgalci yaralandı, 2 mobesse kamerası ve 1 mevzi imha edildi” dedi.

Gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgal saldırılarının ayrıntıları şöyle:

Heftanîn bölgesi;

22 Ekim saat 12:00’da Xantûr alanına bağlı Girê Şehîd Berxwedan’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 4 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 mobesse kamerası imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Zap bölgesi;

23 Ekim saat 17:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

22 Ekim saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler orta otomatik silahlar ile vurularak darbelendi ve işgalcilerin mevzilenmesi durduruldu.

22 Ekim saat 15:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası vurularak darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Ekim saat 01:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine ağır silahlar ile 2 kez müdahale edildi.

23 Ekim saat 10:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Ekim saat 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Ekim saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

23 Ekim saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Ekim saat 16:30 ve 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu.

23 Ekim saat 17:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

22 Ekim saat 16:30’da, 23 Ekim saat 07:00 ve 16:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile vuruldu ve 4 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Ekim saat 20:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı.

23 Ekim saat 22:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Ekim’de Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

22 ve 23 Ekim’de Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez patlayıcı yüklü dronlar, Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ise 25 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. Kullanılan yasaklı patlayıcıların siyah renkte ve deterjan gibi koktuğu tespit edildi.

23 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 kez yasaklı patlayıcılar, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 4 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Ekim’de Avaşîn bölgesinin Stûnê alanı 9 kez savaş uçakları ile bombalandı.

22 ve 23 Ekim’de Zap, Avaşîn, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna, Xakurkê ve Barzan bölgeleri saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna, Xakurkê ve Barzan bölgeleri toplarla bombalandı.”