HPG, şehit düşen 3 gerillayı andı-YENİLENDİ-I

HPG, şehit düşen Eriş, Star ve Zilan adlı gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak, saygıyla andı.

HPG basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“30 Haziran 2019 tarihli açıklamamızda, 28 Haziran günü güçlerimizin Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Dawuşa alanında kontralara karşı bir eylem gerçekleştirdiğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmış ve bu operasyon esnasında çıkan çatışmalarda Eriş (Şaban Karataşlı) arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

26 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Star (Feride Ahmet) ve Zilan (Makbule Güler) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Eriş Andok
Adı Soyadı: Şaban Karataşlı
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Rukiye – Kullihan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Haziran 2019 / Çelê

 

Kod Adı: Star Cudi
Adı Soyadı: Feride Ahmet
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Xanım – Hanifi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Kasım 2019 / Zap

 

Kod Adı: Zilan Zana
Adı Soyadı: Makbule Güler
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Saliha – Muzaffer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Kasım 2019 / Zap

Genç yaşta işgalcilerin Kürt halkına yönelik yürüttüğü soykırım politikalarının farkına vararak, Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan her üç yoldaşımız da katıldıkları günden bu yana moralli ve coşkulu bir katılımları ile birlikte profesyonel birer gerilla olmak için kendilerini sürekli olarak eğitmişlerdir. Önder Apo’nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü mücadelesinde en ön saflarda yer alma arzusuyla mücadele görevlerine sıkı sıkıya sarılan Eriş, Star ve Zilan yoldaşlarımızın bizlere devrettikleri mücadele bayrağı, biz geride kalan yoldaşlarının en temel ve en önemli görevidir.

Bu temelde Eriş, Star ve Zilan yoldaşımızı saygıyla anarken değerli şehit ailelerimiz şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin anısını özgür Kürdistan’da yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”