HPG: İHA Kontrol Merkezi ve Şırnak Tugay Komutanlığı havadan tam isabetle vuruldu

HPG, Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’nin dün gece Batman’daki İHA Kontrol Merkezi ve Şırnak Tugay Komutanlığı’na yönelik eylemler gerçekleştirdiğini ve hedeflerin isabetli bir şekilde vurulduğunu belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz;

20 Mayıs günü saat 19:10’da Metina bölgesine bağlı Azad Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Hedeflenen alandaki işgalciler isabetle vurulmuş, eylem başarı ile gerçekleştirilmiştir.

20 Mayıs günü saat 23:30’da eş zamanlı bir şekilde Batman’da bulunan işgalci Türk devletine ait İHA Kontrol Merkezine, Şırnak Tugay Komutanlığına ve içerisindeki helikopter pistine yönelik 3 eylem gerçekleştirilmiştir. Belirlenen hedefler isabetli bir şekilde vurularak eylemler başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

20 Mayıs günü saat 15:30’da sınır üzerindeki Kuroşîno karakolunda bulunan işgalciler Metina bölgesindeki Orê Boğazı’na doğru harekete geçmişlerdir. Harekete geçen işgalciler önce denetim altına alınmış, daha sonra sabotaj taktiği ile 2 kez hedeflenerek başarılı bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 5 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük helikopter ve savaş uçakları ile saldırılar düzenlemiştir.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

19 Mayıs günü saat 12:30’da Zap bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

20 Mayıs günü 21:30 – 22:30 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Mervanos, Mamreşo, Şukê ve Dola Konferansê alanlarına Skorsky tipi helikopterler ile indirme yapılmıştır.

20 Mayıs günü 21:40 – 23:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Şehit Serxwebun Tepesi’ne Skorsky tipi helikopterler ile indirme yapılmıştır. Aynı zamanda Küçük Cilo ve T Harfi alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Bu bombardıman sonucunda arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.

Yapılan bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”