HPG: İşgalciler 430 kez saldırdı

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’nı 16 kez savaş uçaklarıyla, 414 kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

7 Temmuz saat 08:00, 10:00 ve 11:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mevziler ağır silahlar ile vurularak darbelendi. Bu eylemler YJA Star hareketli timlerimiz tarafından gerçekleştirildi.

8 Temmuz saat 05:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalcilere ait dronların hareketliliği yaşandı ve bu dronlar hareketli timlerimizce hedeflendi. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda dronların hareketliliği durduruldu.

9 Temmuz saat 08:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi ağır silahlar ile vurularak imha edildi.

Zap bölgesi;

5 Temmuz’da Zap’ın Şikefta Birîndara, Karker ve Kokerê Direniş Alanları’nda işgalci Türk ordusu operasyon gerçekleştirdi. Kokerê Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler bu alanı bombalayıp ağaçları kesmektedir. Bu operasyon halen devam etmektedir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

7 ve 8 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi 3 kez, Xakurkê’nin Sinînê ve Ava Lolanê alanları 2 kez, Garê’nin Gundê Şiyê, Deşta Kafya, Gundê Meyrokê alanları 11 kez olmak üzere; toplam 16 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

7, 8 ve 9 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Cûdî, Girê Amediyê Direniş Alanları, Zap’ın Sîda Direniş Alanı, Metîna’nın Golka Alanı ve Xakurkê’nin Girê Şehîd Kamuran, Girê Şehîd Heqî alanları 414 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalandı.

İşgalci Türk ordusu 7, 8 ve 9 Temmuz’da Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki ve Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki mevzilerimize saldırıp, tünelleri delmeye ve kepçelerle yıkmaya çalıştı.”