HPG: Amed şehitleri her zaman yolumuzu aydınlatacak

Amed’de şehit düşen 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “Amed’de şehadete ulaşarak halkımızın özgürlük ve zafer yürüyüşünde birer meşale olan ve emek ve fedakarlıklarıyla her zaman yolumuzu aydınlatacak” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“10 Eylül 2021 tarihinde işgalci TC ordusunun Amed’e bağlı Şehit Kendal alanında başlattığı işgal operasyonu sırasında bir grup işgalciyi denetim altına alan Dijwar ve Mervan yoldaşlarımız, burada işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Yaşanan çatışmalar sonucunda en az 2 işgalci cezalandırılmış, çok sayıda işgalci ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu, 12 Eylül günü operasyonun kapsamını genişletmiş, işgalciler ile yoldaşlarımız arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. İşgalcilerin teslimiyet ve ihanet çağrılarına Apocu militan direnişle cevap veren yoldaşlarımız, son mermilerine kadar savaştıktan sonra işgalcilere esir düşmemek için bombalarını kendilerinde patlatarak şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dijwar Amed
Adı Soyadı: Hamza Arkın
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Lütfiye – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Eylül 2021 / Amed

 

Kod Adı: Mervan Ararat
Adı Soyadı: Muhammed Ezgi
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Fatma – Feremez
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Eylül 2021 / Amed

 

DIJWAR AMED

 

Dijwar yoldaşımız Kürdistan’ın direniş kalesi Amed’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Ailesinin yurtsever kimliği nedeniyle Kürdistan Özgürlük Mücadelesini tanıyan Dijwar yoldaşımız, her onurlu Kürt genci gibi halkımızın özgürlük mücadelesini sahiplenmiş ve halkımıza karşı olan sorumluluğu yerine getirme arayışı içerisinde olmuştur. Bu temelde başta gençlik çalışmaları olmak üzere birçok çalışmada yer almış, belli bir örgütsel tecrübe edinmiştir.

Çalışma yürüttüğü süreç içerisinde düşman gerçekliğini daha iyi anlamaya başlayan Dijwar yoldaşımız, soykırımcı düşmana karşı ancak silahlı mücadele yürütülerek sonuç alınabileceğine inanarak savaşın yoğunlaştığı 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarında, dağ yaşamından ve Partimizin yoldaşlık ilişkilerinden etkilenen Dijwar yoldaşımız, gerilla yaşam biçimine bir daha kopmamacasına bağlanmıştır. Yoldaşlarından gördüğü ilgiye karşılık daha fazla katılım sahibi olması gerektiğine inanmış ve yoldaşlarına ancak böyle layık olabileceği bilincine ulaşmıştır. Başûrê Kurdistan alanında kaldığı 3 sene içerisinde daha çok Zap Eyaleti’nde gerillacılık faaliyeti yürüten Dijwar yoldaşımız, burada askeri anlamda büyük tecrübeler kazanmıştır. Özellikle düşman operasyonlarındaki başarılı performansıyla işgalcilere büyük darbeler vurmuştur. Zap alanında kazandığı askeri tecrübelerini Önder Apo’nun özgürlük ideolojisiyle besleyen Dijwar yoldaşımız, 2018 yılında doğduğu ana topraklarına, Amed’e, bir özgürlük gerillası olarak geri dönmüştür. Dijwar yoldaşımız çok iyi tanıdığı Amed alanında birçok stratejik çalışmada yer almış, yaratıcı kişiliği ile bu çalışmalarda başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. Son olarak Lice alanında görevleri başındayken operasyona çıkan işgalcileri fark eden yoldaşımız, Mervan yoldaş ile birlikte uzun süre düşmanı takip ederek denetime almıştır. Daha sonra büyük bir ustalık ve soğukkanlılıkla düşman üzerine giderek, düşman askerlerini etkili bir şekilde vurmuştur. Bir çok işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemde profesyonel gerilla taktiklerini en ince ayrıntısına kadar kullanma maharetini gösteren Dijwar yoldaşımız daha sonra düşmanın teslimiyet çağrılarına karşı bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Demokratik Modernite Gerillacılığını hem askeri taktik anlamında hem de ideolojik keskinlik anlamında sonuna kadar temsil etmesini başaran Dijwar yoldaşımız, bu yönüyle tüm yoldaşlarına örnek olmuştur.

MERVAN ARARAT

Mervan yoldaşımız Serhed’in önemli direniş kentlerinden biri olan Bazîd’de yurtsever bir ailede doğmuştur. Agirî Direnişi’nin kahramanlık destanlarıyla büyüyen Mervan yoldaşımız daha küçük yaşlarından itibaren Kürtlük bilinci edinmiştir. Gençlik yıllarında Partimiz PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelesini tanımış ve Partimizin sempatizanı olmuştur. 2016 yılında aktif bir şekilde devrim çalışmalarına katılan Mervan yoldaşımız, birçok başarılı çalışmanın ardında düşmana esir düşmüş ve uzun bir süre zindanda kalmıştır. Zindan sürecinde devrimci kimliğinden asla taviz vermeyen yoldaşımız kendisini sürekli eğiterek Önder Apo felsefesinde derinleşmeyi esas almıştır.

2019 yılında zindandan çıkan Mervan yoldaşımız aynı sene içerisinde Amed alanından gerilla saflarına katılmış ve mücadelesine bir özgürlük gerillası olarak devam etmiştir. Savaşın içerisinde gerillacılığı öğrenen Mervan yoldaşımız, büyük bir tecrübe edinmiş ve yetkin bir gerilla olmuştur. Özellikle Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın esaslarını bir bütün öğrenmeye ve uygulamaya çalışmıştır. Zindanda kazandığı teorik-ideolojik birikimi yaşamsallaştırmaya büyük önem veren Mervan yoldaşımız, yaşam içerisinde yoldaşlarına örnek olmuş ve öncülük görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışmıştır. Yine yoldaşlık ilişkilerindeki sadeliği ve dürüstlüğü ile her zaman aranan bir militan olan Mervan yoldaşımız, düşmana olan öfkesi ile de tüm Kürt gençliğine örnek olmuştur. Düşmanın teslimiyet çağrılarına mermiyle karşılık veren Mervan yoldaşımız işgalcilere meydan okumuş ve ihaneti asla kabul etmeyeceklerini en etkili bir şekilde düşmana göstermiştir.

2 GERİLLA BOMBARDIMANDA ŞEHİT DÜŞTÜ

8 Eylül 2021 günü Amed’e bağlı Şehit Brûsk alanında Brûsk ve Dijwar yoldaşlarımız görevleri başındayken işgalci Türk ordusu alanda yoğun bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Bombardımanlar sırasında, her anlarını halkımızın özgürlüğü için mücadele ile geçiren Brûsk ve Dijwar yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Brûsk Deyndar
Adı Soyadı: Senar Delayimilan
Doğum Yeri: Mako
Anne – Baba Adı: Gulikî – İslam
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Eylül 2021 / Amed

 

Kod Adı: Dijwar Şerzan
Adı Soyadı: Zindan Yeni
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Menice – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Eylül 2021 / Amed

 

BRÛSK DEYNDAR

 

Rojhilatê Kurdistan’ın Makû şehrinde doğan Brûsk yoldaşımız, yurtsever bir aile çevresinde büyümüştür. Köklü yurtseverlikleri ile bilinen Brûsk yoldaşımızın ailesi Önder Apo’nun esareti sonrası Partimiz PKK’yi tanımış ve sempatizanı olmuştur. Bu dönemlerde Brûsk yoldaşımızın da arayışları olmuş, tüm Kürdistan’da ancak PKK öncülüğünde bir devrimin gerçekleşebileceğine inanmıştır.

Bu inanç temelinde birçok devrimci faaliyet yürüten Brûsk yoldaşımız 2006 yılında gerilla saflarına katılarak mücadelesini Kürdistan’ın özgür dağlarında devam ettirme kararı almıştır. Gerillacılığa başladığı andan itibaren kişiliğinde önemli sorgulamalar başlatan Brûsk yoldaşımız kapitalist sistemin etkilerini üzerinden bir bir atarak devrimci bir kişilik haline gelmiştir. Bu yönüyle gerillaya katılımını yeniden doğuş olarak değerlendirmiş ve yeni yaşamına büyük bir moral ve heyecanla katılmıştır. İdeolojik gelişimini askeri alanda da sürdüren Brûsk yoldaşımız birçok başarılı pratiğin sahibi olmuş ve yetkin bir gerilla komutanı olmuştur. Uzun bir süre cephe komutanlığı görevini yürüten Brûsk yoldaşımız başta Zagroslar olmak üzere birçok alanda düşmana ağır darbelerin vurulduğu eylemlerin hem içinde yer almış hem de koordinesinde görev almıştır. Bu ağır savaş süreçlerinde birçok defa yaralanmasına rağmen mücadele azim ve kararlılığından geri adım atmamış, aksine Kürdistan Devrimi’ne daha büyük bir moral ve istekle katılmıştır. Bunun için her zaman Bakurê Kurdistan’a gitme önerisinde bulunmuş, bu önerisi için ısrarcı bir tutumun sahibi olmuştur. 2018 yılında Bakurê Kurdistan’a geçen Brûsk yoldaşımız Amed Eyaleti’nde büyük bir istikrarla mücadelesini sürdürmüş, birçok başarılı eylemin içerisinde yer alarak düşmanı hiç beklemediği yerlerde ve zamanlarda vurmasını bilmiştir. Yoldaşlığı ve devrimci mücadeleye katılımındaki kararlı ve ciddi duruşuyla tüm yoldaşlarının yüreğinde iz bırakmayı başaran Brûsk yoldaşımızın şehadeti biz yoldaşları için daha fazla mücadele gerekçesi olacaktır.

DIJWAR ŞERZAN

Dijwar yoldaşımız Amed-Farqîn’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin yoğun etkisinin olduğu Farqîn’de yaşamak Dijwar yoldaşımızda doğal devrimci bir kişilik oluşturmuştur. İşgalci ve soykırımcı TC rejimine karşı etkili bir savaşın yaşandığı 2016 yılında büyük bir kararlılıkla gerilla saflarına katılmış ve halkımızın özgürlük savaşında öncü bir militan olmuştur. Dijwar yoldaşımız 2020 yılına kadar farklı alanlarda çalışma yürüttükten sonra 2020 yılında Amed Eyaleti’ne geçmiş ve bu alanda başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. Hem yoldaşlık ilişkilerindeki sadeliği ve doğallığıyla hem de mücadeleye katılımındaki cesaret ve kararlılığıyla örnek bir militan olan Dijwar yoldaşımız, her zaman biz yoldaşlarına öncülük yapmaya devam edecektir.

Amed’de şehadete ulaşarak halkımızın özgürlük ve zafer yürüyüşünde birer meşale olan, emek ve fedakarlıklarıyla her zaman yolumuzu aydınlatacak, bize önderlik edecek Dijwar Amed, Mervan Ararat, Brûsk Deyndar ve Dijwar Şerzan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz."