HPG’den bir dizi eylem: Taarruz helikopterleri vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Haftanin ve Çukurca’da Türk işgal güçlerine yönelik bir çok eylem düzenlediğini belirtti. İki taaruz helikopterini hedef alan gerillalar, bir helikopteri darbeledi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada 31 Ağustos ve 1 Eylül’de eylemler düzenlediklerini bildirirken, Dersim’de yoğun bombardıman sonucu dört gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

PARTİZAN ALANINDA SABOTAJ EYLEMLERİ

HPG-BİM, eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle: “İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları'ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin eylemleri devam etmektedir.

Güçlerimiz 1 Eylül günü saat 07.00 ve 12.00'da Partizan alanında işgalcileri hedefleyen 2 sabotaj eylem düzenlemiştir. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu bu eylemlerdeki sayı netleştirilememiştir. Eylemler ardından işgalci TC ordusu Partizan ve Geliyê Pisaxa alanlarını rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA MEVZİ VE BARINAKLAR VURULDU

2.Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

31 Ağustos günü saat 12.00'da YJA Star güçlerimiz, Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Baran Tepesi'nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınakların vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

1 Eylül günü saat 08.30'da YJA Star güçlerimiz, Çelê ilçesine bağlı Xeregol Tepesi'nde konumlanan düşman askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

İKİ TAARUZ HELİKOPTERİ HEDEFLENDİ

Aynı gün saat 00.10 sularında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şekif Tepesi çevresinden hareket halinde olan atak tipi 2 taarruz helikopteri güçlerimizin hedefi olmuştur. Yoğun ateş altına alınan atak tipi bir helikopter darbelenmiştir ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

DERSİM’DE 4 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

3.27 Ağustos günü saat 19.00'da işgalci TC ordusu Dersim'in Mermangê alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün işgalciler alanı bombalamış ve 28 Ağustos sabah saatlerinde işgalci TC ordusunun askerleri güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Gizli birliklerin desteği ile halen devam eden bu operasyonda 4 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

Türk ordusunun gerillanın denetimindeki alanlara yönelik saldırıları konusunda da bilgi veren HPG-BİM, şunları belirtti:

“İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda:

31 Ağustos günü saat 00.20'de savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Yekmalê köyü çevresini, 1 Eylül günü saat 12.20'de yine Yekmalê köyü çevresini bombalamıştır.

31 Ağustos günü saat 01.00’da savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Geliye Avaşin alanını bombalamıştır.

1 Eylül öğlen saatlerinde savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê ve Şikefta köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, bombardımana tabi tutulan alanlarda yangın çıkmıştır.”