HPG: Dünya Destan yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

HPG, İşgalci Türk ordusunun Kandil’e yönelik hava saldırısında şehit düşen Sinem Yusuf (Dünya Destan) adlı gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak, saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Sinem Yusuf adlı gerillanın Kandil’e yönelik hava saldısınıda şehit düştüğünü belirterek, şunları ifade etti:

“12 Kasım 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Dünya (Sinem Yusuf) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dünya Destan
Adı Soyadı: Sinem Yusuf
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Wedia – Mehmet Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Kasım 2019 / Kandil


Dünya Destan yoldaşımız 1994 yılında yurtseverliğin yoğun olarak yaşandığı Rojava Kürdistan’ının Derik ilçesinde dünyaya gelmiştir. 2011 yılında devrim kıvılcımlarının başladığı bir dönemde Dünya yoldaş, genç yaşta PKK saflarına katmış ve PKK çizgisinde kendini eğitip derinleştirerek devrimin görevlerini üstlenmiştir. Dünya yoldaş, yaşam dolu kişiliğiyle hayatın her alanına heyecan ve yoldaşlık nakşeden bir militan olmuştur. Devrim görevlerini her zaman büyük bir aşkla sahiplenmiş ve en ön saflarda kaygısızca çalışmalara katılım sağlamıştır. Katıldığı ilk günden itibaren fedakâr ve fedaice katılmayı kendine esas alan Dünya yoldaş, her yoldaşının kalbinde taht kuran bir Apocu militan olmayı başarmıştır. Onu tanıyan her yoldaşının yaşamında o morali ve coşkusu, içten gülüşleri ve yoldaşlık sıcaklığı ile benliğinden bir parça nakşetmiş olan Dünya yoldaşın düşmanına olan öfkesi ve ülkesine olan sevgisiyle halka, Partiye ve Önderliğe olan bağlılığı bizler için her zaman örnek olmuştur. Bu onurlu özgürlük savaşçısının hayallerini zafere taşımak, onun fedai ruhlu yaşamına tanık olan biz yoldaşlarının görev ve yükümlülüğüdür.

Bu temelde şehitler kervanına katılan Dünya yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”