HPG: Gerilla halkları savunmaya devam edecek

HPG Kerkük-Maxmur cephesi komutanlığı, “Erşat Salihi’nin açıklamalarını ciddiye almıyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da her yerde halkımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

HPG Kerkük-Maxmur Komutanı Selîm Zilan, Serdar Garzan ve YJA Star komutanlarından Berfin Deniz’in katılımıyla Kerkük cephesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Selim Zilan, "İnsanlığın başına bela olmuş DAİŞ çeteleri ve insanlık düşmanı güçlere karşı her yerde mücadele edeceğiz. halkımızın savunma ihtiyacı nerede varsa Apocu hareket orada halkı savunacaktır" dedi.

Zilan, gerilla güçlerinin Kerkük cephesine geliş amacını da bir kez daha hatırlatarak şöyle konuştu: “Biz 2014 Ağustos’unda DAİŞ çeteleri Kerkük’e saldırmaya başladığında ve halkın talebi üzerine geldik. Germiyan, Celawla ve Kerkük’ün güneyinde savaştık ve birçok şehit verdik. Biz ve peşmerge arkadaşlarımız birlikte aynı cephede savaştık. HPG’nin yıllara dayanan bir deneyimi var ve peşmerge güçleriyle birlikte ulusal bir güç olarak savaştık. Peşmerge güçleri de birçok şehit verdi ve biz birlikte başarılar elde ettik.”

KÜRT GÜÇLERİ OLARAK HALKIMIZI BİRLİKTE SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gerillanın DAİŞ'e karşı başından beri en ön cephede savaştığını, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini belirten Zilan “Sadece Kürt halkını değil, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekirse bölgedeki tüm halkları savunmaya devam edeceğiz. Çünkü DAİŞ tüm halklara saldırıyor. Nerede ihtiyaç varsa Apocu hareket olarak orada halkı savunacağız. Gerilla ve peşmergenin kanı birbirine karışmış ve birlikte Kürdistan topraklarını savunacaklar” dedi.

‘WESTA RESUL'UN AÇIKLAMALARI ULUSAL SORUMLUĞUNU GÖSTERDİ’

ITC başkanının gerillayı terörist olarak niteleyen açıklamalarına karşı dün yaptığı açıklamayla cevap veren YNK Peşmerge komutanı Westa Resul’un açıklamalarının ulusal sorumluluğa denk olduğunu kaydeden Selim Zilan devamla şu değerlendirmeler de bulundu: "Biz Westa Resul’un açıklamasını çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Güçlerimizin buradaki varlığına yönelik yapılan açıklamaları çok ciddiye almıyoruz. Gelen bazı talepler üzerine bir şeyler belirtmek istedik. Kürdistan savunma gücü olarak buradayız. Bölgede bir oyunun olduğunu herkes bilmeli. Buna karşı herkesin duyarlı olması lazım. Nasıl ki Suriye’de siyasetlerini hakim kılmak istiyorlarsa, Irak’ta da aynı şeyi yapmak istiyorlar. Bu oyun Salihi gibileri üzerinden uygulanmak istiyor. Ancak onların bu müdahaleleri halklar arasındaki sorunları daha da arttıracaktır.”

‘ERŞET SALİHİ YALAN KONUŞUYOR’

Erşet Salihi'nin gerillanın Xurmatu’daki Türkmenler'e eziyet ettiği, kimi Türkmenleri kaçırdığı şeklindeki açıklamalarına da "yalan konuşuyor, diyerek tepki gösteren HPG komutanı Selim Zilan “Salihi güçlerimizin Xurmatu’da olduğunu, birilerini kaçırdığını söylüyor. Ancak bizim orada gücümüz yok. Bu sözler tümden yalandır. Sarf ettikleri sözler onlara ait değil, birileri bunları konuşturtuyor. Halkları parçalamak ve birbirinden uzaklaştırmak istiyorlar” dedi.  

‘ERŞED SALİHİ’Yİ TANIMIYORUZ’

HPG Kerkük-Maxmur cephe komutanlarından Selim Zilan açıklamasının sonunda Erşed Salihi’yi tanımadıklarını, ancak bu tür açıklamaların Suriye’de devreye konulan siyasetin aynısının Irak’ta da devreye konulmak istendiğini, açık şekilde gösterdiği tespitini yaparak “Şu ana kadar Irak hükümetiyle bir sorunumuz olmadı. Sayın Ebadi bundan bir süre önce gerek gerilla ve peşmerge güçlerini DAİŞ'e karşı mücadelelerinden dolayı teşekkür etmiş ve desteklediklerini belirtmişti. Kürt halkının üzerinde tehdit ve tehlike olduğu sürece halk savunma gücü olarak savunma görevimizi yerine getireceğiz. Buna da kimse engel olamayacak” şeklinde konuştu.