HPG gerillalarından Çukurca’da eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Çukurca’nın Şehit Cihat tepesinde konumlanan Türk ordusuna yönelik havanlarla bir eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının 17 Eylül günü saat 10.00’da Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Komando Taburuna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdiğini kaydetti. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediğini vurgulayan HPG BİM şunları belirtti: “17 Eylül günü saat 10.00'da güçlerimiz Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan Komando Taburuna yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylem ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

18 Eylül günü güçlerimiz saat 14.00 - 14.30 arasında Çukurca ilçesine bağlı Şehit Cihat tepesinde konumlanan TC ordusu askerlerine yönelik havanlarla bir eylem gerçekleştirmiş fakat ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

GIRKÊ OMERYA’DA ÇATIŞMA

17 Eylül günü saat 09.00'da bir grup gerillamız Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gırkê Omerya mıntıkasında göreve gittikleri esnada TC ordusu askerleri ile karşılaşmış ve çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada 1 asker öldürülmüştür. Gerillalarımız sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmışlardır.

ŞIRNAK TUGAYI SAVUNMA TEPESİNE EYLEM

18 Eylül günü saat 10.30'da güçlerimiz Şırnak tugayının savunma tepesine yönelik orta ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

SABOTAJ EYLEMİ

18 Eylül günü saat 00.45'te gerillalarımız Beytüşşebap'a bağlı Bılbes ve Guanse köyleri arasındaki yol güzergâhında piyade hareket etmekte olan askerlere yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu askerlerden 1'i ölürken 1 asker de yaralanmıştır. Eylem sonrası çevre alanlar havan ve obüslerle bombardımana tabi tutulmuştur.

BİNGÖL/GENÇ’TE TÜRK ORDUSUNDAN OPERASYON

17 Eylül günü akşam saatlerinde Bingöl'ün Genç ilçesi civarında görevde bulunan bir Tim YJA Star gerillası arkadaşlarımız Suveren karakolu tarafından fark edilmiş ve operasyon başlatılmıştır. Bu operasyon gücüne yönelik sabah saat 08.40'ta gerillalarımız bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu operasyona bazı kontralarda katılmıştır. Gerçekleşen sabotaj eylemi sonucu ölen asker sayısı netleştirilemezken 2 asker ile 2 kontra yaralanmıştır. Yapılan eylemde tren yolu da tahrip olmuştur.

BARAJ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAN TABURA EYLEM

17 Eylül günü saat 06.00'da Güçlerimiz Amed'in Dicle (Piran) ilçesi baraj güvenliğini sağlayan Tabura yönelik roket atar ve ferdi silahlarla bir eylem düzenlemiştir. Eylem sonucunda yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre 2 asker ölmüş 4 askerde yaralanmıştır. Ambülanslar ölü ve yaralılarını Dicle hastanesine kaldırmıştır.

DERSİM’DE ÇATIŞMA

16 Eylül günü Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Tuzluca boğazında bir gerilla timimiz ile askerler arasında kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma da bir asker ölmüştür. Bu gerilla timimiz çatışma ardından sağlam bir şekilde bu alandan uzaklaşmıştır.

TC ordusu bir süredir Dersim merkeze bağlı Geyiksuyu ve Albori karakollarına yoğun askeri yığınaklar yapmaktadır. Bu bölgede kapsamlı bir operasyon hazırlığı yapılmaktadır.”