HPG gerillalarından Hakkari’de birçok eylem

HPG gerillaları, 21 Eylül günü Çukurca Tugayı’na indirme yapan bir Skorsky tipi helikopteri ağır silahlarla vurdu. Ağır darbe alan helikopterin Hakkari merkeze ulaşmaya çalıştığı, aldığı darbelerden dolayı iniş yapamadan Çukurca Tugayı’na geri döndü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının Hakkari ve ilçelerinde yaptığı eylemlere ilişkin şunları belirtti: “21 Eylül günü saat 13.50'de güçlerimiz Çukurca tugayına indirme yapan bir Skorsky tipi helikopteri ağır silahlarla vurmuştur. Ağır darbe alan helikopter Hakkari merkeze ulaşmaya çalışmış, aldığı darbelerden ötürü iniş yapamadan Çukurca Tugayına geri dönmüştür. Döndüğü esnada tekrardan ağır silahlarla vurulan helikopter yoğun atılan sis bombaları atılarak uzaklaştırılmıştır.

22 Eylül günü saat 09.45'te güçlerimiz tarafından Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Şehit Cahit tepesinde bulunan TC ordusuna ait kepçe, çadır ve zırhlı bir araca yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerillalarımız saat 14.30'da havanlarla buradaki işgalci birlikleri etkili bir şekilde vurmuştur. Bu eylemlerde kepçe darbelenirken 2 mevzi de imha edilmiştir. Fakat ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. TC ordusu ölü ve yaralılarını kirpi tipi zırhlı araç ile tepeden kaldırmıştır.

22 Eylül günü saat 16.30'da güçlerimiz Hakkari'nin Esendere beldesine bağlı Komando Karakolu'ndaki gözetleme kulesinde bulunan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.”