YENİLENDİ

HPG gerillalarından Şemdinli’deki Ronahi tepesine eylem

HPG gerillaları, 8 Eylül günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Ronahi tepesine geniş kapsamlı bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 16 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Ronahi tepesine yönelik 3 koldan, geniş kapsamlı bir eylem düzenlediğini kaydetti.

HPG BİM eşleme ilişkin şunları belirtti: “8 Eylül günü güçlerimiz Hakkari'nin Şemzinan alanına bağlı Ronahi tepesine geniş kapsamlı bir eylem gerçekleştirmiştir. 3 ayrı koldan tepeye sızma eylemi gerçekleştiren güçlerimiz; 1. kol tepe çevresindeki askerleri etkili bir şekilde yakın mesafen vurarak 4 askeri öldürmüştür. Eylemin 2. ve 3. kolları ise tepeye kadar girmiş ve 4 mevziiyi imha etmiştir. İmha edilen mevzilerde 12 asker cenazesinin üzerine gidilmiştir. Tepede sağ kalan askerler ise tepeyi bırakıp kaçmışlardır.

Mamreş, Bêzokê ve Museka karakolları ise tepeyi obüs ve havanlarla yoğun bir şekilde vurmuştur. Karakollar tepeyi bırakmakta olan kendi askerlerini de vurması sonucu ölü ve yaralı askerlerin olduğu görülmüştür. Gerçekleştirilen bu eylemde toplam 16 asker öldürülürken; 1 gerillamız ise kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky tipi helikopterlerle 3 kez kaldırmıştır. Bu eylem Ertuş alanında gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen arkadaşlarımızın anısına yapılmıştır.

Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri:

Kod Adı: Leheng Agit

Adı Soyadı: Abdullah Altuntaş

Doğum Yeri: Van

Anne - Baba Adı: Simen – Halis

Şahadet Tarihi ve Yeri: 8 Eylül 2016 / Hakkari”