HPG gerillalarının taziyelerine kitlesel ziyaret

Farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda şehit düşen HPG gerillaları için kurulan taziyeler kitlesel olarak ziyaret edildi.

Amed'in Licê ilçesine bağlı Cofitnê (Dallıca), Bêşişt (Türeli) ve Dareqol (Kıyı) kırsal mahallelerinde farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda şehit düşen HPG  gerillaları Onur Kamiloğlu (Civan Farqin), Nazım Hikmet Ülgen (Bedran) ve Muhammed Gönyeli’nin (Seyit Brûsk) cenazeleri aileleri tarafından alınarak, defnedildi.  
HPG gerillası Kamiloğlu Farqin (Silvan), Gönyeli Êlih’te, Ülgen de Peyas (Kayapınar) ilçesinde defnedildi.  

Taziye yerleri Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde ziyaret edildi.

Ziyaretlere Amed Din Alimleri Derneği, Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi (HEDEP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) ve yüzlerce kişi katıldı.

'ŞEHİTLERE LAYIK OLMALIYIZ'

İlk olarak Farqin (Silvan) ilçesinin Mescit Mahallesi’nde HPG gerillası Onur Kamiloğlu (Civan Farqin) için aile evinde kurulan taziye ziyaret edildi. Kitlesel yapılan ziyarette  “Şehîd namirin” sloganı atıldı. Kamiloğlu’nun ailesine baş sağlığı dilekleri iletildi.

Ziyarette konuşan MEBYA-DER Farqîn temsilcisi Zeki Çiçek, “Halk olarak verilen mücadelenin yanında görev ve sorumlularımızı yerine getirmemenin eksikliğini yaşıyoruz. Bizler onlara layık olmalıyız  ” dedi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜN KUTSALLIĞINI ANLAMAMIZ GEREKİR’

Daha sonra HPG gerillası Nazım Hikmet Ülgen (Bedran) için Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulunan Şaklat Yas Evi’nde kurulan taziye ziyaret edildi. HEDEP Milletvekili Adalet Kaya da buradaki taziyeye katıldı.

Ülgen için dua edilip saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan MEBYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç, “Özgürlük öyle kutsal bir şey ki bu gençler bu uğurda yaşamını yitiriyorlar. Özgürlüğün ne kadar büyük bir şey olduğunu anlamız gerekir” şeklinde konuştu.

Heyet, Türk ordusunun 14 Ekim’de Metina alanına yönelik işgal saldırısında iki arkadaşıyla şehit düşen HPG gerillası Cahit Aktay (Hüseyin Pîran) için Yenîşehir ilçesinin Seyrantepe semtinde kurulan taziyeyi ziyaret etti.