HPG: Gever'de 4 asker öldürüldü, 1 Amarok araç imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları Gever'de Amarok tipi bir araca sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Araç yanarak imha odu, 4 Türk askeri öldüdüldü. Şırnak Gileban'da ise bir baz ibtasyonu imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini açıkladı.

HPG, "8 Mayıs günü saat 16.30'da güçlerimiz, Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Esendere sınır güvenliğini sağlamaya çalışan Zerin karakolu istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusuna ait Amarok tipi bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş alına alınan düşman aracı yanarak imha olurken biri karakol komutanı olmak üzere toplam 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu, alanını obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

6 Mayıs günü saat 11.15'te güçlerimiz, Şırnak'ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı bağlı Osyan ve Akir köyleri arasında bulunan Şehit Qehreman Tepesinde bulunan baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde baz istasyonu imha edilmiştir"  dedi.

Türk savaş uçaklarının Sida alanını bombaladığını ifade eden HPG, "10 Mayıs günü (bugün) saat 09.10'da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları'ndan Zap bölgesine bağlı Sida alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır" diye belirtti.