HPG, hava saldırısında şehit düşen bir gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin Ekim ayı sonunda Kandil’e düzenlediği bir hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ruheyv Ronahi kod adlı gerillayı andı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, “27 Ekim 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Ruheyv (Şaciwan Amanc) arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Ruheyv Ronahi
Adı Soyadı: Şaciwan Amanc
Doğum Yeri: Süleymaniye
Anne - Baba Adı: Seyran – Amanc
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2019 / Kandil

Aynı açıklamada gerillaya ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Ruheyv Ronahi arkadaşımız Başûrê Kurdistan'ın Süleymaniye kentinde dünyaya gelmiştir. PKK’nin işgalcilere karşı verdiği mücadeleden ve bu hareketin mimarı olan Önder APO’nun felsefinden etkilenen Ruheyv yoldaşımız, 2017 yılında gerilla saflarına katılmıştır. İçinden geldiği toplumun kültürünü derinden yaşayan Ruheyv yoldaş, PKK’nin ideolojik eğitimleri ile kendisini yetkin bir gerilla olarak yetiştirmiştir. Yaşam içerisindeki fedakarlığı ile çevresindeki yoldaşlarına moral kaynağı olan Ruhevy yoldaş, yaşamın her alanında öncülük misyonunu en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Kürdistan dağlarında işgalci TC ordusuna karşı mücadele veren Ruheyv yoldaş, faşist TC devletinin Güney Kürdistan’ı işgalini asla kabul etmemiştir. Ruheyv yoldaş, şehit düştüğü ana kadar da fedai bir tarzda üzerine düşen görevleri başarılı bir şekilde yerine getirmiştir.”

HPG hayatını kaybeden gerilla için başsağlığı dileğinde bulundu ve mücadelesini zafere ulaştırma sözü verdi: “Şehadete ulaşan Ruheyv yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”