GÖRÜNTÜLÜ

HPG’li Kemal: Kendimizi Önderliğimize ve halkımıza feda etmeye her zaman hazırız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 2011 yılında başlatılan tecrit, 5 Nisan 2015’te İmralı heyetinin ve ailesinin gidişleri ile engellenerek ağırlaştırılmış bir şekilde sürüyor.

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi ardından da Öcalan üzerindeki tecrit had safhaya ulaştı. PKK’li gerillalar bir an önce Öcalan’dan haber almak istiyor.

HPG gerillası Tekoşin Kemal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tecritle dayatılanın Kürt halkının imhası olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bir PKK’li ve Önder Apo'nun fedaileri olarak bizler de yerimizde durmayacağız. Türkiye'nin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor; Önderlik yalnız değildir, onu savunan bir gücü var ve Önderliğimiz hem halkı hem de savaşçılarıyla beraber daha güçlüdür.”

AKP’nin halkı sindirerek tecridi bir üst boyuta taşımak istediğini söyleyen Kemal “15 Temmuz’da yapılan darbeyle beraber aslında Türkiye’de yaratılmak istenen AKP’nin kendi eliyle hem bir darbe oluşturmak hem de bütün Türkiye’deki demokratları ve aydınları bastırarak insanları susturmak ve sindirmekti. Darbenin asıl amacı AKP değil Önderliğimizdi. Darbeyle birlikte amaçlanan demokratları susturup halkımızı sindirmekti. Darbenin ardından yapılan açıklamalarda da darbe gecesi İmralı'da bir saldırı girişiminin olduğu söylendi. Aynı zamanda halk sindirilip susturulmaya çalışarak Önderliğimiz üzerindeki tecridi daha çok zorlamak istediler. Önderliğimizi toplumdan, halktan, gençlerden, kadınlardan ve özelliklede hareketimizden uzaklaştırmaya çalıştılar. Önderliğimize tecrit uygulayarak bizden uzaklaştırmak istiyorlar ancak önderliğimizi hiçbir şekilde bizden uzaklaştıramazlar. Çünkü Önderlik ve düşünceleri bizim beynimizde. Kürdistan'ın dört parçasında, Türkiye’de ve Avrupa’da eylemler yürütülüyor. Bu eylemleri destekliyor, saygı duyuyoruz ama bu gençlerin yürüteceği bir eylem tarzı değildir. Gençler dört duvar betonlar arasına girip eylem yaparak Önderliğimize cevap olamaz. Gençlik ‘Apo'nun fedaileriyiz’ diyor. Fedailik betonların arasına girerek olunmaz. Fedai dediğimiz sokaklarda olur ve bütün eylemselliklerini en aktif bir şekilde gerçekleştirir. Örneğin bir AKP’li Kürdistan’da rahat dolaşmamalıdır. Gençliğin bunu kabul etmemesi gerek” dedi.

‘ERDOĞAN BÖYLE DEVAM EDERSE TÜRKİYE BAŞINA YIKILACAK’

Öcalan’ın halkıyla ve savaşçılarıyla daha güçlü olduğunu belirten HPG gerillası Tekoşin Kemal şunları belirtti: “Bizim Önderliğimize daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü Önderliğimize dayatılan tecrit değil, Önderliğimiz şahsında dayatılan Kürdistan halklarının imhasıdır. Bundan dolayı her yerde direnişi ne kadar yükseltirsek sonuç o kadar alıcı olur. Halk ne kadar ayaklanırsa sonuç o kadar yükseltici olur. Kim ne kadar diktatörlük yapsa da kazanan her zaman halktır. Bunun örneklerini çok gördük; bunun örnekleri Hitler’de, Saddam’da da var ve şu anda Erdoğan’da da görüyoruz. Ve halk kurtuluşunun Önderliğinden geçtiğini çok iyi biliyor. Kürdistan’nın, Türkiye'nin ve Ortadoğu’nun özgürlüğü İmralı'dan geçiyor. Önderlikle ilişkilerin kesildiği zamanlar kaosun ve savaşın derinleştiği zamanlar oluyor. Bir PKK’li olarak, Önder Apo'nun fedaileri olarak bizlerde yerimizde durmayacağız. Türkiye'nin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor; Önderlik yalnız değildir, onu savunan bir gücü var ve Önderliğimiz hem halkıyla hem de savaşçılarıyla beraber daha güçlüdür. Bizler Önder Apo'nun fedaileri olarak mücadeleyi yükselteceğiz, kanımızın son damlasına kadar da kendimizi Önderliğimize ve halkımıza feda etmeye her zaman hazırız. Nasıl ki Cizre’yi imha etmeye çalışan polislerin karakolları başlarına yıkıldıysa Erdoğan böyle devam ederse Türkiye’de onun başına yıkılacak. Bu temelde özellikle gençliği eylemlere, zaferle dirilişi yaratmaya çağırıyorum ve diyorum ki; muhakkak kazanan Önderliğimiz ve bizler olacağız.”

...