HPG: Saldırılarda hiçbir kaybımız yaşanmadı

Gerilla güçleri karşısında yaşadığı ağır hezimeti gizlemeye çalışan Türk ordusunun karadan ve havadan yoğun bombardıman gerçekleştirdiğini belirten HPG, saldırılarda hiçbir kayıplarının olmadığını açıkladı.

HPG, “Gerilladan ağır darbe alan, yaşadığı ağır hezimeti ve onlarca kaybını tümüyle gizlemeye çalışan işgalci Türk ordusu, karadan ve havadan yaptığı bombardımanlar ile gerillaya zayiat verdirdiğini iddia etmektedir. Gerillanın sarsılmaz Apocu iradesi, savaş performansı ve taktik zekası karşısında tıkanıp kalan işgalci ordu, Medya Savunma Alanları’nı karadan ve havadan sürekli bombalayarak ne kadar çaresiz kaldığını gözler önüne sermektedir. Yurtsever halkımız ve kamuoyu bilmelidir ki, gerçekleştirilen kara ve hava bombardımanlarında hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci ordunun elindeki tüm savaş tekniğini aşıp sürekli darbe vurmanın yollarını bulduğu gibi, düşman saldırılarını bertaraf edip kendisini her türlü saldırıya karşı korumanın tedbirlerini de geliştirmiştir. Bu yüzden hiç kimse işgalci ordunun ve özel savaş medyasının yalanlarına itibar etmemelidir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

18 Kasım saat 09:00, 10:20 ve 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu, 1 mevzi darbelendi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

18 Kasım saat 14:30, 15:00, 16:00, 18:00 ve 19:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu, 2 mevzi darbelendi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

22 Kasım saat 07:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi.

23 Kasım saat 12:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

18 Kasım saat 10:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

23 Kasım saat 15:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

Metîna bölgesi;

24 Kasım saat 11:00’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kimyasal silahlar ile bombalamak isteyen işgalcilere el bombaları ve ferdi silahlar ile müdahale edildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

23 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 6 kez kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

18 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 4 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

22 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 8 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

23 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

24 Kasım’da Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

21, 22, 23 ve 24 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar ve Girê Amediyê Direniş Alanı 4 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Ava Lolanê, Şehîd Şerîf alanı 5 kez, Garê bölgesinin Siyanê, Girê Zengil, Deşta Kafya 3 kez, Qendîl bölgesinin Girê Şehîd Rustem ve Şehîd Harun alanları 4 kez olmak üzere; toplam 16 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”