HPG: Serhed’de 6 işgalci cezalandırıldı, zırhlı araç imha edildi

HPG, “30 Ekim'de Tendürek bölgesindeki Onurtepe karakoluna doğru giden Ejder tipi zırhlı araç pusu taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Ferdi ve orta otomatik silahlar ile vurulan zırhlı aracın içindeki 6 işgalci cezalandırıldı ve araç da imha edildi” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylem ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

Serhed bölgesi;

30 Ekim saat 17:40’ta Tendürek bölgesindeki Onurtepe karakoluna doğru giden Ejder tipi zırhlı araç pusu taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Ferdi ve orta otomatik silahlar ile vurulan zırhlı aracın içindeki 6 işgalci cezalandırıldı ve araç da imha edildi.

Zap bölgesi;

1 Kasım saat 11:20 ve 12:15’te Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı’ndaki 2 dron havada vurularak imha edildi.

Metîna bölgesi;

1 Kasım saat 14:45’te Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi.

3 Kasım saat 17:00’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi.

Xakurkê bölgesi;

2 Kasım saat 10:30’da Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

3 Kasım saat 22:30’da Girê Şehîd Kamuran’a indirme yapmak isteyen helikopterlere müdahale edildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Kasım’da Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

1 ve 2 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ise 4 kez kimyasal gaz ve 4 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

1 ve 2 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 4 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

2 ve 3 Kasım’da Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 2 kez, Garê bölgesinin Girê Zengil alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Gundê Dergelê ve Golka alanları 2 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanı 2 kez olmak üzere; toplam 8 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”