HPG Zagros Komutanlığı, Mam Reşit Kinyaniş’i andı

HPG Zagros Komutanlığı, “TC ordusu tarafından Ertuş bölgesindeki Kinyanış köyüne gerçekleştirilen saldırıda çok değerli yurtseverimiz Mam Reşit (Reşit Arar) şehitler kervanına katılmıştır" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Zagros Komutanlığı, Türk ordusunun Ertuş alanına yönelik gerçekleştirdiği yoğun hava saldırısı sonucunda yurtsever ve aynı zamanda Milis Mam Reşit Kinyaniş’in katledildiğini belirtti.

Erdoğan ve faşist kliğin son dönemlerde Kürdistan halkına karşı düşmanlığını şoven, milliyetçilikle en pervasız düzeye ulaştırdığını da kaydeden HPG Zagros Komutanlığı açıklamasında şunları vurguladı: “Rojava Kürdistan’da sağlanan başarılar karşısında Kürt halkının sağladığı gelişmeyi hazmedemeyen AKP ve Erdoğan DAİŞ ortaklığında her türlü kirli saldırısını arttırmıştır. Bunun karşısında direnişi her alanda sürdüren halkımızın kararlı duruşu, gerilla güçlerimizin başarılı hamlesi tüm bu politikaların boşa çıkmasında önemli rol oynamıştır.

30 Ağustos günü Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanında TC ordusu tarafından başlatılan operasyon da zafer kazanmışçasına sürdürülen propagandalar özel savaş medyası tarafından yürütülse de, TC ordusunun direniş karşısında yaşadığı büyük kayıplar ve yenilgi olmuştur.

Bu operasyona karşı Çiçek ve Mervan yoldaşların şahsında büyük bir kahramanlık sergilenerek AKP hükümetinin planları kursağında bırakılmıştır. 

TC ordusu tarafından Ertuş bölgesindeki Kinyaniş köyüne gerçekleştirilen saldırıda çok değerli yurtseverimiz Mam Reşit (Reşit Arar) şehitler kervanına katılmıştır. Soykırım zihniyetinin yıllar önce göçertmek zorunda bıraktığı halkımız en son Şehit Rüstem Kampına yerleşerek yaşamını özgürlük mücadelesi etrafında kenetlenerek sürdürmüştür. Bu zorlu ve çetin yaşamı ailesiyle direniş kültürüyle sağlayan Mam Reşit en küçük bir imkan da dahi toprağa bağlılığını göstermiş ve doğup büyüdüğü topraklara her fırsatta gitmiştir. O bu toprakları Zagrosları adım adım bilen, sevgisiyle şefkate dönüştüren bir duruşun sahibi olmuştur. Bundandır ki onun yüreğinde gerilla her zaman ayrı bir anlam derinliğine sahip olmuştur. Zagroslar’da dönem dönem bulunmuş, emektar duruşunu kimi zaman bir gerilla komutanı tarzıyla sergilemiş, yoldaşlarına sahip çıkmış, onlara Zagrosların gerillası olmanın inceliklerini kavratarak göstermiştir.

Önder Apo'ya ve özgürlük mücadelesi şehitlerine her an bağlılığı büyük emeklerle gösteren Mam Reşit'i saygıyla anarken, değerli ailesinin ve halkımızın özlemi olan özgürlüğü sağlayana kadar faşizme karşı en güçlü mücadeleyi sergileyeceğimiz sözünü veriyoruz. Değerli Arar ailesi ve halkımız Mam Reşit'in izinde bağlılığı en yüksek düzeyde sergileyerek anısına sahip çıkacaktır.”

...