HPG: Zap’ta 3 işgalci cezalandırıldı

Gerillaların Zap alanında gerçekleştirdiği eylemlerde 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 mobesse de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

26 Ekim saat 09:00 ve 10:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

26 Ekim saat 13:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

26 Ekim saat 08:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru KDP desteğinde kepçeler ile yol getiren işgalciler, suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Vurulan 2 işgalci cezalandırıldı ve kepçelerin ilerleyişi durduruldu.

26 Ekim saat 15:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası vurularak darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Ekim’de Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez patlayıcı yüklü dron ve Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ise 4 kez kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê ve Kendakola alanları 4 kez olmak üzere; toplam 9 savaş uçakları ile bombalandı.

27 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgeleri saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.”