HSM; Botan, Metîna ve Xakurkê’deki gerillaları kutladı

HSM Karargah Komutanlığı: Apocu fedai ruhla savaşan ve mücadeleyi büyüten Botan, Metîna ve Xakurkê alanlarındaki tüm yoldaşları selamlıyor, daha büyük başarıların sahibi olacaklarına inanıyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, “7 Haziran 2023 günü Botan’ın Besta alanında doğa katliamı yapan ve operasyona çıkan düşman gücüne karşı, sızma ve koordineli gerilla taktikleri ile başarılı bir eylem gerçekleştirilmiştir. Tamamen uzman tim savaş tarzına dayalı olarak dönem taktiğinin başarıyla uygulandığı bu eylemde en az 5 düşman gücü tasfiye edilmiştir. Askeri tarz ve taktik açısından başarılı olan bu eylemin, aynı zamanda operasyona çıkan ve Kurdistan doğasını talan eden düşman gücüne karşı yiğit komutanımız Leyla Sorxwîn şahsında Besta Şehitlerinin intikamı için gerçekleştirilmiş olması eyleminizi daha anlamlı kılmıştır. Bu eyleminiz şehitler çizgisinin takipçiliğinde, uzman tim savaş tarzı ve gerilla taktikleri yaratıcı uygulandığında ne kadar etkili ve sonuç alıcı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu eylemde ağır kayıp alan Türk ordusu hem kayıplarını gizlemiş hem de iki kaybımızın olduğu yalanını söyleyerek bu eylemin etkisini azaltmaya çalışmıştır. Hiç kayıp verilmeyen ve bilakis düşmanın ağır kayıp verdirilen bu eylemden sonra yapılan bombardımanların ve operasyonun boşa çıkarılmış olması da önemli bir başarıdır” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Metîna’nın Girê Hakkarî Direniş Alanı’na işgalcileri takviye etmeye çalışan Reo tipi askeri araç 11 Haziran’da sabotaj taktiği ile imha edilmiştir. 12 işgalcinin cezalandırıldığı ve aracın tamamen imha edildiği bu eylem, uzman tim savaş tarzı ve sabotaj taktiğinin etkili kullanılmasıyla gerçekleştirilmiştir. Düşman burada aldığı ağır kaybı da gizlemiş, sadece 2 ölüsünü itiraf etmiştir.

15 Haziran’da ise Xakurkê’nin Girê Şehîd Şahan alanındaki düşman gücü vurulmuş, biri rütbeli 18 düşman cenazesinin üzerine gidilerek hepsinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir. Fedai Apocu militanlar olan Asya, Azad ve Koçer yoldaşlar öncülüğünde gerçekleşen bu eylem ile düşmana ağır bir darbe vurulmuştur.

Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kurdistan doğasını katletmesine, gerillaya karşı imha operasyonları düzenlemesine, Medya Savunma Alanları’nı her gün yüzlerce kez bombalamasına ve işgal saldırılarına karşı geliştirilen bu başarılı eylemleri kutluyoruz. Aynı zamanda KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığımız da gerillanın Apocu fedai ruh, uzman tim savaş tarzı ve yaratıcı dönem taktikleri ile gerçekleştirdiği bu başarılı eylemleri kutladığını belirtmiştir. Bu başarılı eylemlere katılan ve emeği geçen tüm komutan ve savaşçıları kutluyoruz.

Apocu fedai ruhla savaşan ve mücadeleyi büyüten Botan, Metîna ve Xakurkê alanlarındaki tüm yoldaşları selamlıyor, daha büyük başarıların sahibi olacaklarına inanıyor ve başarılarının devamını diliyoruz."