HSM: Egîdlerin ruhunu zafer yürüyüşünde yaşatacağız!

Kahramanlık Haftası’nı kutlayan HSM Karargah Komutanlığı, "Kürdistan Özgürlük Gerillası yeniden yapılanma projesi temelinde modern yeni gerilla çizgisini pratikleştirerek Egîdlerin anısını ve ruhunu zafer yürüyüşünde yaşatmayı esas alacaktır" dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 21-28 Mart Kahramanlık Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Komutanlık,Özgür yaşam, ezilen, yok sayılan ve katliama uğrayan halklar açısından elde edilebilecek en büyük onur ve ulaşılması gereken en güzel tutkudur. Direniş tarihleri boyunca kendi özgür yaşamlarını elde etmiş tüm ezilen sınıf ve halklar büyük kahramanlık destanları sayesinde bu onura erişmişlerdir. Kahramanlık bir halkın, bir ülkenin varlığı ve özgürlüğü için ön saflarda yürüyen, halka yönelik gelen tehditleri derinden sezen, o halkın dilini, kültürünü ve tarihsel değerlerini koruyan ve en zor günlerde büyük bir kararlılık, coşku ve enerji ile ileriye atılmaktır. Bir halkın tarihinde bu kahramanların çok özel bir yeri olmakla beraber, tarihsel dönemeçlerde yaşanan o kahramanlık günleri zulme, sömürüye ve işgale karşı direnişin ve kendini yeniden var etmenin derin anlamını taşımaktadır” dedi.

“Kürdistan halkı 21-28 Mart tarihlerini kahramanlık haftası olarak kutlamaktadır” denilen açıklamada, “Bu tarihler mücadelemizin öncü kadrolarından Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın 21 Mart günü gerçekleştirdiği büyük kahramanlık eylemi ile Kürdistan gerillasının efsanevi komutanın Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaşın şehadet tarihleri olmaktadır” diye belirtildi.

HSM açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ HALKLAR İÇİN BÜYÜK UMUT HALİNE GELMİŞTİR

“Kürt halkının kahramanları olarak tarihe geçen her iki yoldaşın fedaice duruşu ve yarattıkları değerler, PKK gerçeği ve Önder Apo’nun ideolojik duruşunun pratik ifadesi olarak Kürdistan devrimini gün yüzüne taşıyan temek kahramanlık çizgisi olmuştur. Mazlum Doğan arkadaş, 12 Eylül faşizmine karşı zindanlarda dayatılan teslimiyete karşı direniş çizgisinin ifadesi olurken, 15 Ağustos 1984 yılında Şemdinli – Eruh’ta “İlk Kurşun” olarak ifade edilen ve adeta düşmanın beynine saplanan bir bıçak gibi gerçekleştirilen eylemlerin komutanlığını yapan Egid arkadaş, Zindan direnişini Kürdistan dağlarına taşıyarak Kürdistan’da gerillacılığın ve fedai savaş tarzını ortaya koymuştur.

Komutan Egîd yoldaşın savaşçı ve komuta ruhu ile ortaya çıkardığı kahramanlık, yok olmanın eşiğine gelmiş bir halkı yeniden diriltmiş ve bugünlere kadar süregelen büyük bir direniş geleneğinin yaratıcısı olmuştur. Kürt halkının ulusal kahramanı olan Egîd yoldaşın çizgisi ile bugün savaşmaya ve mücadele etmeye devam eden Kürt Özgürlük Hareketi, halklaşan bir özgürlük mücadelesine dönüşmüştür.

Bugün PKK sürekli yükselen bir özgürlük hareketine dönüşmüşse, bu kahraman şehitlerimizin verdiği emekler sayesinde gerçekleşmiştir. Büyük komutan Egîd yoldaş ile başlayan ve gelişen gerilla mücadelemiz, bugün Zagroslar’dan Serhad’a, Botan’dan, Dersime, Amanos’a, Karadeniz’e ve ülkemizin dört bir yanına kadar uzanan tüm Kürdistan’da soykırımcı ve faşist düşmanlara karşı fedaice bir tarzda savaşan bir mücadele gerçekliğine dönüşmüştür. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi bugün sadece Kürdistan için değil dünyada faşizme ve zulme karşı mücadele yürüten halklar için de büyük bir umut haline gelmiştir.

EGÎDLERİN ÇİZGİSİNDE MÜCADELE YÜRÜTEN YOLDAŞLARIN KAHRAMANLIK HAFTASI KUTLU OLSUN

2020 yılında mücadelemizin içine girdiği tarihsel aşamada her zamankinden daha fazla Egîdlerin ruhuna ihtiyaç duyulmaktadır. Önder Apo’nun çizgisinde yürüyen ve komutanlaşan Egîd’in takipçileri olarak bu ruhu yükselterek bu dönemi büyük bir başarı ile zafere taşımanın büyük imkan ve olanakları bulunmaktadır. Birkaç kişi ile başlayan özgürlük mücadelemiz bugün on binlerce savaşçısı ile milyonların yüreğinde yer eden halk gerçekliği ile geçmişte olduğu gibi bu dönemde de büyük başarılar elde edecektir.

Büyük komutan Egîd yoldaşın ardılları olarak Kürdistan Özgürlük Gerillası da gerçekleştirdiği Komuta Konseyi toplantısıyla yakaladığı kararlaşma ve fedaileşme ruhu ile yeni mücadele dönemine en etkili bir şekilde cevap olacaktır. Yeniden yapılanma projesi temelinde modern yeni gerilla çizgisini pratikleştirerek Egîdlerin anısını ve ruhunu zafer yürüyüşünde yaşatmayı esas alacaktır.

Bu büyük şahadetin 34’üncü yıldönümü vesilesiyle ölümsüz komutanımız Egîd yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, Egîdlerin yarattığı askeri kültür ve taşıdıkları kararlılık ile cesaretin bizler için her daim bir yol gösterici olacağının sözünü veriyor; bu temelde halkımızın ve Egîdlerin çizgisinde mücadele yürüten tüm yoldaşların Kahramanlık Haftası’nı bir kez daha kutluyoruz.”