Hüseyin Arasan, Kandil’de toprağa verildi

Güney Kurdistan’ın Süleymaniye kentinde 9 Haziran günü uğradığı suikast sonucu şehit düşen Kuzey Kurdistanlı siyasi mülteci Hüseyin Arasan, Kandil’de toprağa verildi.

Süleymaniye bürosu önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Arasan, kaldırıldığı hastanede bir gün sonra şehit düştü.

Arasan’ın cenazesi adli tıp morgundan sabah saatlerinde alınarak Süleymaniye’deki Ahmedi Hacı Ali Camii’ne götürüldü.

Hüseyin Arasan’ın naaşı daha sonra onlarca araçlık konvoy eşliğinde Kandil’deki Mehmet Karasungur Şehitliği’ne götürüldü.

Konvoy, Kandil girişinde onlarca kişi tarafından “Şehîd namirin” sloganı ile karşılandı.

Şehitlik’te yapılan tören bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Mezopotamya İşçiler Derneği adına Müslim Kaplan yaptığı konuşmada, “Bizi hareketten koparmak isteyen düşmanlar bilsinler ki, biz şehitlerin doğru yolundayız. Şehitlerin amacı, Kürtlerin amacıdır” dedi.

Kaplan, şehitlerin mücadelesinin zafere kadar sürdürüleceğini vurgularken, “Hükümete, KDP’ye, YNK’ye ve tüm taraflara çağrıda bulunuyoruz; Güney Kurdistan hainlerin yerine dönüştü. Eğer YNK, KDP ve faşistlerin çizgisine gitmek istemiyorsa, bu terör saldırılarının önüne geçmeli ve katilleri bularak cezalandırmalı” diye ekledi.

Tevgera Azadî adına Rehman Resul, “Biz Tevgera Azadî olarak, her zaman şehitlerin yolunda olacağız. Katiller en kısa sürede ortaya çıkarılmalı ve cezalandırılmalı” şeklinde konuştu.


Konuşmalar ardından Arasan’ın naaşı “Şehîd namirin” ve “Şehîd Huseyin namirin” sloganları arasında toprağa erildi.

Pazartesi günü saat 10.00 ile 17.00 arasında Mezopotamya İşçiler Derneği’nde taziyeler kabul edilecek.