İran-Irak arasında bayramdan sonra tutuklu değişimi yapılacak

Süleymaniye cezaevleri yönetiminden Şerko Arif, yapılan anlaşma kapsamında Kurban Bayram'ından sonra, İran ile Irak arasında tutuklu değişimi yapılacağını söyledi.

Türk devletinin de kendilerinden, hükümlülerin iadesini istediğini ancak bunu kabul etmediklerini de Arif sözlerine ekledi.

Güney Kürdistan Bölgesi Süleymaniye kenti Tutukevleri yöneticilerinden Şerko Arif; İran devleti ile Irak Hükumeti arasında 2015’te yapılan anlaşma kapsamında, Kurban Bayramı sonrasında tutuklu ve hükümlü değişiminin yapılacağını açıkladı. Güney Kürdistan’dan Mayıs 2015'te 96 hükümlünün İran'a teslim edildiğini ve karşılığında 5 tutsağın teslim alındığını belirten Arif, yapılan anlaşmanın siyasi tutuklu ve hükümlüleri kapsamadığını kaydetti. Arif, bu yılki tutuklu değişiminin bayramdan sonra yapılacağını ifade etti.

'TÜRK DEVLETİ BİZDEN HÜKÜMLÜLERİN İADESİNİ İSTEYEMEZ'

Türk devletinin de kendilerinden cezası kesinleşmiş hükümlülerin iadesini istediğine dikkat çeken Arif, "Türk devleti ile Irak merkezi hükumeti arasında anlaşma yapılmış. Bizden böyle bir talepte bulunamaz. Sorunu Irak merkezi hükumetiyle çözmesi lazım" diye konuştu.