Kadınlar İmralı tecridini tartıştı

Şirnex’te kadınlar, "Jin, jiyan, azadî ile özgürlüğe doğru" kampanyası kapsamında İmralı tecridine karşı bir araya geldi.

Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) "Jin, jiyan, azadî ile özgürlüğe doğru" kampanyası kapsamında Şirnex'te, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi tartıştıkları bir atölye düzenledi. HEDEP Şirnex İl Örgütü binasında yapılan toplantıya çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve kadın katıldı. Atölyede mutlak İmralı tecridi, özgür eş yaşam, kadın kazanımlarının hedef alınmasına karşı verilen mücadele gibi konular tartışıldı. HEDEP Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Abdullah Öcalan’ın barış çabalarını anlattı.

Newroz Uysal Aslan, "Sayın Öcalan, komplonun başlangıç aşamasında şunları söylüyor: 'Bana Ortadoğu ve ulusal güçlerden bir teklif geldi. Bana bir rol vermek istediler ve benim bu rolü yerine getirmemi istediler. Ama kabul etmedim. Kabul etmediğim için uluslararası komployla karşı karşıya kaldım.’ Bu komplo süreci, 1993 yılında başladı. 1998 yılında Sayın Öcalan ateşkes çağrısında bulundu ve bu süreçte Sayın Öcalan'a suikast hazırlıkları yapıldı. Sayın Öcalan şahsında bu sisteme karşı gelişecek tepkileri engellemeye çalıştılar. Ancak bu engellenemedi. Barış mücadelesindeki ısrarından vazgeçmedi ve halen bunun için mücadele ediyor” dedi.

Kadınların atölyesi tartışmalarla devam ederken, yarın ise erkeklerin de katılacağı bir atölyeyle programın devam edeceği öğrenildi.