Kafasında tümör bulunan 65 yaşındaki Türemiş gözaltına alındı

Muş ve Bitlis'te siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınanlar mahkemeye çıkarıldı. Aralarında kafasında tümör bulunan 65 yaşındaki Naciye Türemiş'in de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 12 Şubat'ta yapılan siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan HDP Bitlis İl Başkanı Rumet Dursun ile Vedat Gündüz, Sedat Eskin, Hanım Çelik, Erol Orak ve kafasında tümör bulunan 65 yaşındaki Naciye Türemiş İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. 

Savcılık ifadesi ardından "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 6 kişiden Dursun, Eskin, Gündüz ve Çelik adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Türemiş ve Orak tutuklanarak Bitlis Cezaevi'ne gönderildi. 

Muş'ta 12 Şubat'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Muş Belediyesi'nin HDP’li Meclis üyeleri Necip Aslanşen ve Fikri Aksak, Abdullah Polat, Abdül Haluk Sakık, Kenan Akpolat, SES Muş Şubesi önceki dönem yöneticisi Kadri Özden ve isimi öğrenilemeyen bir kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Savcılık ifadesi ardından mahkemeye sevk edilen 6 kişi serbest bırakılırken, 2014 - 2015 arası sosyal medya paylaşımları ve katıldığı basın açıklamaları gerekçe yapılan Özden, "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanarak, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.