Kağızman’da çatışma

HPG BİM, 10 günü Türk ordusunun Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Herki mıntıkasındaki Şehit Sılav, Bêzeno, Noxelya sırtlarında, Güvenlik Tepesi’nde ve Dola Mehendê’de bir operasyon başlattığını vurguladı.

Yazılı bir açıklama HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti: “10 Eylül günü TC ordusu Hakkari'nin Şemzinan alanında bulunan Herki mıntıkasındaki Şehit Sılav, Bêzeno, Noxelya sırtlarında, Güvenlik tepesinde ve Dola Mehendê'de bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda savaş uçakları bu alanları bombalamıştır. Ayrıca 12 Eylül günü öğlen saatlerinden 13 Eylül günü (bugün) sabah saatlerine kadar TC ordusu savaş uçakları, obüs ve havanlarla alanı yoğun bombardıman düzenlemiştir.

KAĞIZMAN’DA ÇATIŞMA

10 Eylül günü saat 18.30'da Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanındaki Qula yaylasında göreve giden bir grup gerillamız ile TC ordusu askerleri karşılaşmış ve kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemezken; TC ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky tipi helikopterle kaldırmıştır.

RONAHİ TEPESİNDE EYLEM

12 Eylül günü saat 14.00'te Güçlerimiz Hakkari'nin Şemzinan alanında bulunan Ronahi tepesinde hareketlilik içerisinde bulunan askerlere yönelik havanlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.”