Karayılan: PKK’nin kırkıncı yılına büyük başarılar sığdıracağız

PKK’nin 39. yıldönümü Medya Savunma alanlarında görkemli bir şekilde kutlanmaya devam ediyor. Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, kutlamada etkinliğinde hazır bulunan yüzlerce gerillaya seslendi.

PKK’nin 39. yıldönümü Medya Savunma Alanlarında yüzlerce gerillanın katılımı ile kutlandı. Kutlamaya, Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, YJA Star Merkez Karargah komutanlarından Gülistan Gulhat, YJA Star komutanlarından Raperin Engizek, HPG komutanlarından Sinan Dersim ve Gençlik Koordinasyon üyesi Özgür Dersim’in katılımı ile gerçekleşti.

Törende konuşan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, 40. yıla daha büyük bir iddia ve kararlılıkla girdiklerine dikkat çekerek ‘Biz kazanacağız, insanlık kazanacak. Barbarlığa karşı bir daha PKK’nin 40 yıllık mücadelesi açığa çıkacaktır’ dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN ANILARINI ÖZGÜR KÜRDİSTAN’DA YAŞATACAĞIZ

Murat Karayılan, 39 yıllık mücadelede yaşamını yitiren özgürlük şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Murat Karayılan, gerillalara önümüzdeki sürece ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, ‘‘Partimizi bu günlere getiren Önderimiz  Rêber APO ve Kahraman şehitlerimizdir. Kürdistan özgürlük gerillası adına Partimizin 39. Yıldönümünü Rêber Apo’ya, tüm arkadaşlara, şehit annelerine, halkımıza ve tüm insanlığa kutluyoruz. Bu tarihsel günde ilk şehidimiz Haki Karer’den komutanımız Delal Amed yoldaşa kadar partimizin tüm şehitlerini anıyoruz. Onlara verdiğimiz sözü yineliyoruz.’’ dedi.

Şehitlerinin anılarını özgür Kürdistan’da yaşatacağız diyen Karayılan, konuşmasında 40. yıla büyük zorluklarla mücadele ederek ulaştıklarını belirtti.

Karayılan konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘‘Bundan 39 yıl önce Kürdistan’ın Başkenti Amed’in Fis Köyünde yapılan ilk Kongrede alınan karar sadece parti kurma kararı değildi. Aslında bu kongrede ulusal direniş kararı alındı. Çünkü halkımız soykırım ve katliamdan geçiyordu. Partimiz bu vahşet ve katliamlara karşı tarihi bir çıkış gerçekleştirdi. Partimizin militanları ve halkımız sokaklarda, zindanlarda, dağlarda tarihi direniş ve destansı kahramanlıklar geliştirdiler. Kürt toplumunda en genç, en duygulu ve en güzel kız ve oğullar, kendileri için değil toplumları için yaşadılar ve canlarını özgürlük uğruna tereddütsüz feda ettiler. Onlar bu Partiye katıldı ve 40 yıllık PKK tarihini kanları ile suladılar. Biz onlara borçluyuz. En son şehitlerimiz Delal Amed, Azê Malazgirt ile birlikte 11 arkadaş Besta’da destan yazdı. Ondan önce Amed’de Berçem Cilo ve Gülnaz Ege arkadaş aynı direniş ile düşmanı yendiler. Nasıl ki ilk günde kahramanca bir duruş varsa bu günde birçok değerli arkadaş ile aynı ruh yüceliyor. Elbette sonuna kadar şehitlerimizin takipçisi olacağız. Onların izinde Rêber Apo’nun perspektifleri doğrultusunda zafer ve başarıya ulaşacağız. Tüm halkımız bu 40 yıllık mücadelede direndi. Binlerce insanı şehit verdik. Yüzbinlerce insan zindanlara girdi. Şimdi onbinlerce zindan var. Şehirlerimiz, köylerimiz yıkıldı. Ancak çok şey kazandık. Her şeyden önce kendi kendimizi kazandık, şimdi ulus olarak varız, iradeyiz. Soykırımların önü alındı ve bugün Kürdistan özgürlük mücadelesi başarı aşamasındadır. Fikir ve toplum devrimi oldu, özgür kadın devrimi oldu. Kürt halkı Ortadoğu’da demokrasi ve özgürlüğün öncüsü oldu. Halkımız büyük bir fedakarlıkla sadece çocuklarını vermedi, her şeyini verdi. Ama bugün başarımız büyüktür.’

ÖNDERLİĞİ DÜŞÜNCESİ HALKIN GÜCÜDÜR

Karayılan konuşmasının devamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gelişen tecridin korkudan ibaret olduğuna dikkat çekerek şunları belirtti:

‘‘Şimdi Türk sömürgeciliği Önder Apo’ya yönelik İmralı’da ağır tecridi uygulamaktadır. Bu uygulamanın dünyada bir benzeri yok. Bunu yapmasının nedeni Önderliğimizin düşüncesinden, devrimimizden, halkımızdan korkmasıdır. Önderliğimizin düşüncelerinin halka ulaşmasını istemiyorlar. Önderliğin düşüncesinin halkın gücü olduğunu biliyorlar. Bu korku ile namertçe, alçakça saldırılar gerçekleştiriyorlar. Çünkü biliyor ki bugün Önder Apo’nun düşüncesi PKK’yi büyüttü, Rojava devrimini gerçekleştirdi ve dört parça Kürdistan’da Kürdistan devrimini geliştiriyor. Önderliğin düşüncesi demokratik ulus perspektifidir. Bugün sadece Kürdistan devrimini değil Ortadoğu devrimini gerçekleştirmektedir. Bunun için düşmanın tüm saldırılarının nedeni çaresizliktir, ama yenilecektir.’

DÜŞMANIN EFRİN’E YÖNELİMLERİ UZUN SÜRELİ SAVAŞA NEDEN OLACAKTIR

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan gündemde olan Efrin saldırılarını da değerlendirdi. Efrin’e yönelik gelişecek saldırının Kürdistan’a ve tüm Ortadoğu’ya yayılacağını belirten Karayılan ulusal birlik çağrısında bulundu;

‘’Türk sömürgeciliği milliyetçi, şovenist bir düşünce ile Kürt halkına düşmanlık yapmaktadır. Sadece Kürdistan’ın kuzeyinde değil güneyinde, batısında ve doğusunda da düşmanlık yapmaktadır. Soykırım siyasetinin Kürdistan’da devam etmesini istiyor. Bunun için şimdi Efrin üzerinde projeler geliştiriyor. Ama herkes bilmeli ki düşmanın Efrin’e dönük projeleri uzun süreli bir savaşa sebep olacaktır. Efrin savaşı sadece Efrin’de kalmayacak tüm Kürdistan’da ve Ortadoğu’ya yayılacaktır. Türk sömürgeciliği Rusya ve İran devletini kendisine ortak etmek istiyor. Bu devletlerin yöneticileri bu sömürgeciliğin hakikatini iyi anlamalıdır. Türk sömürgeciliği Kürt halkına yönelik düşmanlığını açık bir şekilde uluslararası ortamda dile getirmektedir. Kürt halkı şimdi DAİŞ ve tüm geriliklere karşı savaşta öncülük yapmaktadır. Türk sömürgecileri daha önce DAİŞ ile sonuç almak istediler olmadı şimdi EL Nusra çeteleri ile sonuç almak istiyorlar. Kendileri de bir saldırı içindeler ancak bu saldırıları da sonuç almadı, bundan sonra da sonuç almaları mümkün değildir.

Halkımız da şunu anlamalıdır; madem düşman birleşiyorsa bizde birleşmeliyiz. Ulusal birliği oluşturmalıyız. Ulusal birliği Arap, Türk, Asuri, Süryani ve Fars halkı ile de birlik oluşturmalıyız. Bugün Kürt halkının yürüyüşü tarihidir, özgürlük yürüyüşüdür. Kimse tarihin akışına engel olamaz. PKK’nin varlığı Kürt halkının ve Ortadoğu’nun stratejisini güçlendirmektedir.’

GELİN 40. YILDA ÖZGÜRLÜK HALAYINA DURALIM

Karayılan konuşmasını sonlandırırken 40. yılda büyük sorumluluklar alarak başarıya ulaşacaklarını söyledi;

‘’PKK’nin 40. Yılına tüm Kürdistan, Ortadoğu halkları ve insanlık için büyük başarılar sığdırmak istiyoruz. Bunun için tüm arkadaşlar, sempatizanlar, başta kadınlar ve gençlerimiz tüm halkımız bilmelidir ki bu yıl sorumluluk istiyor. Bu yıl Önderliğimizin özgürlüğünün yürüyüşü olmalı, Ortadoğu demokrasisinin özgürlük yılı olmalı. Bunun için Kürt, Arap, Türk, Asuri Süryani tüm gençlere sesleniyorum. Gelin özgürlük ve demokrasi halayına duralım. Gelin birlikte eşit demokratik bir ülke kuralım. Yürüyüşümüz 40. Yılda bu temelde başarıya ulaşacaktır. Düşmanın yolu yanlıştır ve haksızdır, bizim yolumuz doğrudur ve haklıdır. Düşman maddiyatı biz ise maneviyatı esas alıyoruz. Biz insanın aklını düşüncesini esas alıyoruz. Düşman tekniği esas alıyor, biz insan tekniğini esas alıyoruz. Biz kazanacağız, insanlık kazanacak. Barbarlığa karşı bir daha PKK’nin 40 yıllık mücadelesi açığa çıkacaktır. Bu umut ve inançla bir daha PKK’nin 40. Yılını Rêber APO ve tüm arkadaşlara kutluyoruz.’’

Karayılan’ın konuşması ‘Biji Serok Apo, Bê Serok Jiyan Nabe’, sloganları ile sonlandıktan sonra gerilla komutanları ve gerillalar birbirlerinin parti bayramlarını kutladılar.

Gerçekleşen tören ardından gerilla alanlarındaki PKK’nin 40. yıl kutlaması Koma Amara’nın söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.