Katledilen Melik ve Ayyıldız anıldı

Kürt Siyasetçi Muhsin Melik ve mücadele arkadaşı Mehmet Ayyıldız, mezarları başında anıldı.

Urfa’da 2 Haziran 1994’te silahlı saldırıyla katledilen Kürt Siyasetçi Muhsin Melik ve arkadaşı Mehmet Ayyıldız, ölümlerinin yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Harran Kapı Mezarlığı'nda yapılan anmaya Melik'in eşi Senay Melik, yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nusrettin Maçin, HDP il ve ilçe yönetimi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa, Urfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.
Senay Melik, "Demokrasi ve insan hakları mücadelesine bağlılığı insanlara güven veriyordu. Bu aydınlığa düşman güçler için ürkütücüydü ve sonrasında hedeflerine koydular. 27 yıldır adalet mücadelesi veriyoruz. Yüzleşme olmadan bu acı, bu dram ve hüzün bitmez. Failleri yakalanıp yargılanmadıkça haykırışlarımız sürecektir" diye konuştu.

'BİLMEDİKLERİ BİR ŞEY VAR...'

HDP Milletvekili Nusrettin Maçin, "Bugün bir kez daha çetelerin yüzü açığa çıktı ki, çeteler özgürlük mücadelesi verenleri katlettiler. Melik, Urfa'da demokrasi yolunda semboldü. Bu yüzden çeteler bu devrimci duruşuna tahammül edemedi. Ama bu çetelerin bilmediği bir şey var; Kürdistan devrimcilerinde bir tanesi gitse arkasında binler yerini alır. Buradan bir kez daha söylüyoruz, onurlu bir barış ve Kürdistan özgür olmadan bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
HDP İl Eşbaşkanı Ziya Çalışkan da Melik'i andı.

 

YanıtlaYönlendir