Kaya: Onlar defolana kadar direniş sürecek!

Mardin’de devam eden Demokrasi Nöbeti’nde konuşan HDP’li Hüda Kaya, “Halkımızın iradesinin üstünde irade tanımıyoruz” mesajını verdi. Kaya, "Onlar defolana kadar direnişe devam" dedi.

Kayyum darbesine karşı Halkların Demokratik Partisi’nin başlattığı Demokrasi Nöbeti’nin 19’uncu gününde Mardin’de bir kez daha Karayolları Parkı’nda bir araya gelindi. HDP’li milletvekillerinin de aralarında olduğu kitlenin Karayolları Parkı’na girişine yine engel olundu. Kitle bu nedenle çimlerin üzerine oturarak eylemlerini sürdürdü. 

Eylem sırasında şarkılar söyleyen kitle, alkış ve zılgıtlarla kayyum uygulamalarını protesto etti. Oturma eyleminin ardından HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya konuştu.

‘ONLAR DEFOLUP GİDENE KADAR!'

Eylemlerinin sonuç alıncaya kadar devam edeceğini söyleyen Kaya, “Kayyumlar ve atayanlar defolup gidinceye kadar, halkımız özgürleşinceye kadar, insanlar, ülkemiz nefes alıncaya kadar her ne şart altında olursa olsun, direnişimize, mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha buradan ifade ediyorum” dedi. 

Kayyum atamanın sadece politik bir hamle ve zihniyetten ibaret olmadığını kaydeden Kaya, eve giren hırsız örneği vererek, “Hırsızlara evet demeyeceğiz. Hırsızlara itaat etmeyeceğiz. Hırsızlara boyun eğmeyeceğiz. Hırsızlara teslim olmayacağız. Bizim itirazımız halkın iradesini çalanlara karşı. Bizim itirazımız ‘Sandık kırmızı çizgidir. Atananlar seçilmişlere ahkam kesemezler’ diyen zihniyetin bugün geldiği noktayadır. Biz atamaları kabul etmiyoruz. Seçilmişlerin halkımızın iradesinin üstüne irade tanımıyoruz” diye konuştu.

SOYLU’NUN TEHDİDİNE YANIT

İktidarın, kayyum politikalarına karşı mücadelenin devam ettiği bir ortamda halen kayyum atama tehditlerini sürdürdüğünü belirten Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul’a kayyum atanacak mı?” sorusuna verdiği “Pazar günü cevabını vereceğim” yanıtına sert tepki gösterdi. 

Soylu için “sözde İçişleri Bakanı” nitelemesinde bulunan Kaya, şunları ifade etti: “Türkiye’nin canına okudunuz. Türkiye’de özgürlükleri yok ettiniz. İnsanlığı, ahlakı, maneviyatı yok ettiniz, çürüttünüz. İnsanlar sizlerin yüzünden dinden, Allah’tan, kitaptan uzaklaşır hale geldi. Şiddetle, nefretle dini özdeşleştirir hale getirdiniz. Tacizle, tecavüzle dini eşleştirir hale getirdiniz. Hırsızlıkla, gaspla, şiddetle her türlü kötülüğü inançlarla eşleştirir hale getirdiniz. Bu inançlara, vatana, halka sizden daha büyük hainlik eden olmadı bu Türkiye tarihinde. Bu halk sizi unutmayacak. Yaptığınız hainliklerle, zulümlerle, şiddetle tarihe geçtiniz. Adaleti gerçekleştirinceye kadar, zulmünüz bitinceye kadar, halkımız özgürleşinceye kadar her yerde mücadele etmeye değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizin kötülüklerinize teslim olmayacağız.”

‘DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ’

Kaya, sözlerinin devamında Türkiye’de ahlaksızlık, vicdansızlık  ve insafsızlık sorunu olduğunu dile getirdi. Yine iyiler ile kötülerin mücadele ettiği Türkiye’de kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana olma sorunu olduğunu belirten Kaya, “Biz kim olursa olsun ezilenlerin yanında, kadınların yanında, emekçilerin yanında, işsizlerin yanında, gençlerimizin çocuklarımızın yanında, hakları gasp edilenlerin yanında, iyilerin safında, iyiliğin mücadelesi, hakkın hakikatin mücadelesi için direnmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz bütün bu değerleri hayatımızdan yok etmeye çalışanlara karşıdır. Kötülüğün sesini yükseltenlere karşıdır. Bu ülke bu halk, kötülüğe teslim olmayacak. Kötülükle mücadele etmeye devam edeceğiz. İşte bu kayyum politikaları da kötülüğün politikalarının yerelleşmesidir. Kötülüğün sesinin halkların sesini kesmeye çalışmasıdır. Kötülüğün sesi yükselemeyecek. Halkın özgür sesi, kötülüğün sesini yok edecek inşallah. Kötülük yok oluncaya kadar, kötülüğün merkezi olan odaklar, halkı tehdit eden sesler, yetkisi, makamı kim olursa olsun bu halk sizlere dersinizi verdi. Size dersinizi vermeye de devam edecek. Bu kötülük yok olup gidene kadar biz de direnişe devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Hüda Kaya’nın konuşmasının ardından kitle “Merdîn ya me ye” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıya eylemini bugünlük sonlandırdı. HDP’liler sloganlar eşliğinde partilerinin il örgütü binasına doğru yürüdü.