Kayıp yakınları 3 kentte adalet arayışını sürdürdü

Türk devletinin katlettiği isimlerin yakınları Amed, Êlih, Colemêrg'de adalet arayışlarını sürdürdü.

KAYIP YAKINLARI

Gözaltında katledilen kişilerin akıbetinin açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması için başlatılan eylemler sürüyor.


AMED
İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 817. haftasında Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme, kentte bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı. Eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Amed’in Pasûr (Kulp) ilçesinde polisler tarafından katledilen ve sonrasından cansız bedeni yakılan Vahit Narin’in hikâyesi okundu.
Kayıp yakınlarından Fatma Tosun'un ardından söz alan İHD Kayıplar Komisyonu üyesi Fırat Akdeniz, Vahit Narin’in hikâyesini anlattı.

 
ÊLIH
İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 653. haftasında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. Eyleme İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Bu hafta, Amed’in Farqîn (Silvan) ilçesinde 20 Eylül 1994’de kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki Ahmet Biçimli’nin akıbeti soruldu.
İHD Êlih Şube yöneticilerinden Melek Atalay, Biçimli'nin hikâyesini okudu.  


COLEMÊRG
İHD Colemêrg Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 143. haftasında Gever (Yüksekova) ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde, 24 Ağustos 1996 tarihinde Colemêrg’in Xenanis köyünde operasyona çıkan Türk askerleri tarafından gözaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 5 köylü çobanın akıbeti soruldu. DEM Parti Gever Belediye Eşbaşkanı Şoreş Diri'nin yanı sıra çok sayıda kişi eyleme katıldı.
İHD'li Pınar Zengin, 'kaybedilenlerin' hikâyesini okudu.