Kayıp yakınları, Çakıcı ve Boran için buluştu

Kayıp yakınları, Türk devlet güçlerince gözaltında kaybedilen Ahmet Çakıcı ve Halit Boran’ın akıbetini sordu.

Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Koşuyolu Parkı'nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan 769'uncu haftadaki eyleme birçok insan hakları savunucusu katıldı. E

Bu haftaki eylemde 8 Kasım 1993’te gözaltında kaybedilen Ahmet Çakıcı'nın akıbeti soruldu. İHD Amed Şube Sekreteri Ömer Saman'ın ardından Çakıcı'nın hikâyesini İHD Amed Şube Üyesi Fırat Akdeniz okudu.

Akdeniz, gözaltında kaybedilen Ahmet Çakıcı’dan, eşyalarını almak için 8 Kasım 1993’te Hezro ilçesine bağlı Helhel (Çiftlibahçe) köyüne gitmesinin ardından bir daha haber alınamadığını dile getirdi.


ÊLIH
Êlih’te de İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 605’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) şubesi yöneticileri, HEDEP, DBP İl Örgütleri, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu yöneticileri katıldı. Bu haftaki eylemde İstanbul Fatih ilçesi Aksaray Semti’nde 19 Ekim 1995 tarihinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Halit Boran’ın akıbeti soruldu.
İHD Şube Yöneticisi Sümeyye Gültekin, kayıpların akıbetini sonuç alana kadar sormaya devam edeceklerini söyledi.