Kayyımın ilk icraatı el ilanlarına Esedullah’ın yazılarını yazmak oldu

Edremit ilçesi belediyesine atanan kayyum, gelir gider tablosuna 2016 bütçesine el yazısıyla “Ne mutlu Türküm diyene”, “Ya Muhammed”, “Van halkı devletinin ve milletinin yanındadır”, “Ya Allah” şeklinde yazılar yazıldı.

DBP’li Edremit Belediyesi’ne atanan kayyum bugün ilk icraatını gerçekleştirdi. Bilgilendirme amaçlı halka dağıtılan Edremit Belediyesi gelir gider tablosuna 2016 bütçesine el yazısıyla “Ne mutlu Türküm diyene”, “Ya Muhammed”, “Van halkı devletinin ve milletinin yanındadır”, “Ya Allah” şeklinde yazılar yazıldı.

Edremit Belediyesine atanan kayyım daha önce de DBP’li Edremit Belediyesi tarafından bilgilendirme amacıyla halka dağıtılan belediye gelir gider tablosuna 2016 bütçesine el yazısıyla “Ne mutlu Türküm diyene”, “Ya Muhammed”, “Van halkı devletinin ve milletinin yanındadır”, “Ya Allah” şeklinde yazılar yazdı. El ilanlarının ardından halk uygulamaya tepki gösterdi.

YACAN: ESEDULLAH BELEDİYELERE GİRDİ

Konuyla ilgili bilgi veren DBP’li Edremit Belediye Meclis Üyesi Azim Yacan, söz konusu el ilanlarının yıllık bütçenin şeffaflık ilkesine uygun olarak hazırlandığını ve halka bilgilendirme amaçlı dağıtıldığını söyledi.

Bu şekildeki yazıların kayyumların nasıl bir zihniyete sahip olduğunu ve neyi hedeflediğini açıkça ortaya koyduğunu belirten Yacan, “Amaç Türk-İslamcı bir anlayışı yeniden belediyelere yerleştirmektir. Bu konuda hepimiz duyarlı olmalıyız. Bu tür şeyler kabul edilemez ve önümüzdeki günlerde bu tür şeylere çokça tanıklık edebiliriz. Bu yapılanın Esedullah denilen unsurların Sur’da, Cizre’de yazdığı duvar yazılarından bir farkı yoktur. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yoktur’ şeklinde ki beyanı belediyemizde yaşanan bu olayla bir kez daha yalanlanmış oldu” diye konuştu.

...