Kayyum AKP’li yöneticiyi belediyeye müdür yaptı

Kayyum tarafından yönetilen İpekyolu Belediyesi, el altından torpille, sınavsız personel alımını sürdürüyor. AKP Van İl Yöneticisi Caner Aygün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne atandı.

Van’da son yıllarda kamu kurumlarında kadrolaşmayı gelenek haline getiren AKP, şimdi de kayyumlar tarafından gasp edilen belediyelerde kadrolaşmaya başladı.

Van’da kayyum belediyeleri el altından, hukuka uygun olmayan yöntemlerle ve torpille işe alınıyor.

AKP’nin kadrolaşmayı yoğun olarak yaptığı yerlerden biri de, kayyum tarafından yönetilen İpekyolu Belediyesi oldu. İpekyolu Belediyesi’nin ihtiyacı olmadığı halde, torpille eleman aldığı ortaya çıktı.

‘AKP İL BAŞKANININ TALİMATIYLA PERSONEL ALIMI YAPILDI’

Yaklaşık 3 ay önce kayyum Sinan Aslan’ın yerine İpekyolu kayyumu olarak atanan kayyum İhsan Emre Aydın, Özel Kalem Müdürlüğü Kadrosu ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Birimi’ne el altında eleman aldı.

Alınan bilgilere göre geçen hafta içinde 5 kişi belediyeye personel olarak alındı. Bu kişilerden biri ise AKP Van İl Yöneticisi Caner Aygün oldu.

AKP’li Aygün, AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun bizzat talebi üzerine İpekyolu Belediyesi’ne Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atandı.

12 AKP’Lİ DAHA İŞE ALINACAK

İddialara göre, bu sayının en az beş kişi olduğu, el altında işe alınan kişilerin isimleri şimdilik gizli tutulurken, kayyum Aydın’ın önümüzdeki hafta içinde de 12 AKP’liyi daha belediyede işe başlatacağı öğrenildi.