‘Kayyum halk iradesinin gaspıdır’

Bulanık Belediyesi’ne kayyum atanmasını kabul etmeyeceklerini belirten Bulanık Belediyesi Eş Başkan Vekili Arafat Kardağı, “Gelin kayyum atanacak belediyelerde erken seçim yapalım. Halk kimden rahatsız göreceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş il örgütleri, Bulanık Belediyesi'ne sözlü olarak bildirilen kayyum atanmasına ilişkin Bulanık Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP, DBP il ve ilçe örgütleri ile Bulanık Belediye Eş Başkan Vekilleri, Malazgirt ve Varto Belediye Eş Başkanları’nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

‘KENDİNİZE GÜVENİYORSANIZ SEÇİME GİDELİM’

Kayyum atamasını halkın iradesinin gaspı olduğunu belirten HDP İl Eş Başkanı Faruk Uygur, “Kimsenin tanımadığı birinin kayyım adı altında halkın iradesi ile seçilen belediyeye atanmasının zorla el koymadır. Böyle bir karar tanımıyoruz ve tanımayacağız” dedi.

AKP’ye çağrıda bulunan Uygur, şunları vurguladı: “Eğer kendinize güveniyorsanız gelin Bulanık'ta ve tüm bölgede seçime girelim. Halk kimi istiyorsa o gelsin. Ama halkın iradesini tanımayan kayyumları biz de tanımayacak ve bu atamayı kabul etmeyeceğiz." 

Kayyumun halkın iradesine darbe olduğunu belirten Bulanık Belediye Eşbaşkan Vekili Arafat Kardağı, henüz kendilerine resmi bir tebligat gelmediğini vurguladı. "Tüm personelimiz ve meclis üyelerimizle görevimizin başındayız” diyen Kardağı, kayyumla atanacak olanları ne halkın ne de kendilerinin kabul edeceklerini belirtti. AKP yöneticilerin, halkın DBP’li belediyelerden rahatsız olduğu yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kardağı, “Gelin kayyum atanacak belediyelerde erken seçim yapalım. Halk kimden rahatsız göreceğiz" dedi. 

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı.