KCDK-E'den kayyuma karşı direniş çağrısı

KCDK-E, kayyum atanmasına sert tepki göstererek, halkı güçlü direniş göstermeye çağırdı.

KCDK-E, Türk devletinin Kürt halkının belediyelerini kayyumla işgal etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "AKP faşist iktidarı tarafından Kürt halkına, devrimci, demokrat, aydın ve toplumun tüm muhalif kesimlerine karşı başlatılan topyekûn sindirme ve saldırı dalgasına bir yenisi eklendi. AKP Saray çeteleri hızlı bir şekilde Meclis'ten geçirdikleri bir yasayla Kürt halkının demokratik oylarıyla kazandıkları belediyeleri 11 Eylül Pazar günü zorbalıkla gasp ettiler" denildi.

'BU SALDIRIYI TANIMIYOR VE KARŞI ÇIKIYORUZ'

"Sömürgeci zihniyete dayanan Türk devleti Kürt halkına ve tüm muhalif kesimlere topyekûn bir savaş başlatmıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, devamla şu ifadelere yer verildi:

"Hiçbir çözüm alternatifleri olmayan AKP Saray çeteleri ve işbirlikçileri hem Rojava’da hem de Bakur’da bu savaşı daha da derinleştirmek gerçekte ne istediklerini bu kayyum atamasıyla bir kez daha gözler önüne sermişlerdir.

Milyonların iradesini gasp etme olan kayyum ataması Kürt halkının hakkını, hukukunu ve demokratik haklarını hiçe saymaktan başka bir şey değildir. AKP faşist devleti bu saldırıyla Kürt halkının iradesini hiçe saydığını açık açık ilan etmiştir. Bunun başka bir tarifi yoktur. Kürt halkı iradesinden ve temsiliyetinden yoksun bırakılmak istenmektedir. 

İrademize yapılan bu saldırıyı biz yurt dışında yaşayan Kürtler tanımıyor ve karşı çıkıyoruz. Toprağımızı, kimliğimizi ve varlığımızı gasp etmek isteyen bu sömürgeci zihniyeti ve faşist AKP iktidarını biz de tanımıyoruz. İrademize yapılan bu saldırıya karşı her zamankinden daha çok ve etkin bir şekilde karşı çıkmaya çağırıyoruz halkımızı.

'MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM'

KCDK-E olarak bulunduğumuz tüm yerde duyarlı olmaya, irademize yapılan bu saldırıya karşı demokratik tepkimizi göstermeye çağırıyoruz. Değişik mücadele şekilleri ve yöntemleriyle bu saldırılara karşı tepkimizi göstermeli. Türk devletinin bulunduğumuz tüm her yerde iradesini tanımama çalışması başlatmaya çağırıyoruz.

Halkımızın iradesini tanımayan faşist Türk devletinin bu anti-demokratik saldırısını her yerde teşhir edelim. Faşizmi yaşamış Avrupa halklarına Türk devletinin kirli yüzünü açıklayarak tanıtalım. En zengin mücadele yöntemleriyle demokratik tüm imkanlarla harekete geçerek faşist Türk devletine karşı mücadeleyi yükseltelim."