KCDK-E: PKK’nin 45 yıllık mücadelesini kutluyoruz

“PKK, 100 yıldır soykırım kıskacına karşı özgürlük için ayağa kalkan Kürt halkının kurtuluşa giden yolda çözüm hareketidir” diyen KCDK-E, milyonların iradesi olarak kabul ettiği PKK ve Abdullah Öcalan’ın sürdürdüğü direnişi ve mücadeleyi kutladı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kürt halkının özgürleşme mücadelesinde bir dönüm noktası olan insanlık hareketi PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

Bundan tam 45 yıl önce kuruluşunu ilan eden PKK, soykırım kıskacına alınmış Kürt halkını yeniden ayağa kalkışının öncüsü, bugün milyonlarca Kürt’ün özgürlük tutkusunun umudu olmuştur.

Türkiye, Kurdistan ve dünyada insanlığın özgürlük umutlarının bir bir yok edildiği bir süreçte Ortadoğu gericiliğine karşı aydınlıkçı bir devrimsel hamlenin öncüsü olmayı başarmıştır. Toplumsal gerçekler, çözümlemeler ve kadın öncülüklü çizginin iradeleştiği, başta Kurdistan olmak üzere Türkiye, Ortadoğu ve dünya için kapitalist moderniteye karşı yeni çözüm odaklı bir mücadelenin odağı olmayı başarmıştır.

Önder Apo’nun öncülüğünde ve derinden toplum analizleri üzerinden sürdürülen bu 45 yıllık mücadelede binlerce şehit düşmüştür. Bu büyük mücadele için büyük bedeller ödenmiş, binlerce insan zindanlarda, yine binlerce kadın ve genç fedaice gerilla saflarında savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Başından beri insanlık ve enternasyonalist bir hareket olan PKK, tüm soykırımcı, ırkçı ve kirli savaş politikalarına karşı ahlaki toplum ilkesi yaklaşımıyla çizgisinde ısrar ederek milyonların saygınlığını kazandı. “PKK halktır, halk burada” sloganı tam da bu nedenle toplumda karşılık bulmuştur.

Aslında PKK, 100 yıldır soykırım kıskacına karşı özgürlük için isyan eden ve ayağa kalkan Kürt halkının kurtuluşa giden yolda çözüm hareketidir. Kendinden önceki tüm Kürt isyanlarının birikimlerini, haklılıklarını ileriye taşıyan en iyi formülasyon olmuştur. Çokça bahsedildiği gibi PKK ölüme terkedilmiş bir halkın yeniden diriltilişi hareketi olmuştur.

Yeniden dirilen Kürt halkı bugün özgürlük bilincine ulaşmışve özgürlüğü için teredüt etmeden mücadele etmektedir. Çünkü dirilmenin ve varolmanın başka yolu olmadığını artık bilince ulaştırmıştır.

Demokratik ulus paradigmasını bir çözüm gücü olarak düşünen ve onu insanlık için geliştiren Önder Apo sayesinde kadın özgürlükçü paradigma dünya halklarına umut olmuştur. Kapitalist modernitenin göbeğinde yeni cesur bir başkaldırının adı olan kadının özgürleşmesi için sarfedilen muazzam mücadele olmuştur. Bu nedenle Ortadoğu gericiliğinin en şiddetli bir şekilde sürdüğü İran’da büyüyerek süren bir kavga, ve dünyayı etkisi altına alan bir yeni kadın isyanı olmaya devam etmektedir.

KCDK-E olarak Kürt Özgürlük Mücadelesinin öncüsü konumunda olan PKK’nin 45 yıllık mücadelesini kutluyoruz. Haklı, doğru ve milyonların iradesi olarak kabul ettiği PKK ve Rêber Apo’nun sürdürdüğü direnişi ve mücadeleyi kutluyoruz.

Rêber Apo’nun fikirlerinin bugün hayat bulduğu Rojava Kadın Devrimini sahiplenmeyi, mücadeleyi tüm kararlılıkla büyüterek, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesini kararlı bir şekilde sahiplenerek kat kat büyütmeliyiz.”