KCK: Dayanışma ve örgütlülüğü güçlendirelim!

Koronavirüsten dolayı yaşamını yitirenlerin ailelerin başsağlığı dileyen KCK, tüm Kürt halkını ve dostlarını her yerde örgütlenmesini ve dayanışmasını güçlendirmeye, her türlü zorlukla mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“Covid-19 başta Avrupa olmak üzere dünyanın her yerine yayılmış bulunmaktadır. AKP-MHP iktidarı kendisini başarılı göstermek ve iktidarını ayakta tutmak için bizde virüs yok, diyerek 2 ay virüsün serbest dolaşmasına ve yaygınlaşmasına neden olmuştur. Bu açıdan Türkiye’de salgın hızla yayılmaktadır. Özellikle Kürtlerin yaşadığı büyük şehirler ve metropollerde salgın yoğun ölümlere yol açmıştır. Bu ölümler içinde Kürtler de fazlasıyla bulunmaktadır. Bu salgın yoluyla yaşamını yitiren Kürt, Türk, Çerkes, Laz, Arap ve tüm Hıristiyanların ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Bu salgının başta metropollerde olmak üzere Kürtlerin yaşamını çok olumsuz etkilediği görülmektedir. Bu salgın ortamında Kürdistan’da ve metropollerde birçok Kürt ailesi en temel ihtiyaçlara muhtaç hale gelmiştir. Bu nedenle Kürdistan ve Türkiye metropollerindeki Kürt halkıyla dayanışmak çok önemlidir. AKP-MHP iktidarı, koronavirüs zamanında halen ayrımcı, yandaş ve kutuplaştırıcı politikaları bırakmadığından Kürtler arsındaki dayanışma daha da önemli olmaktadır. Bu açıdan başta kardeş aile olmak üzere dayanışma kampanyalarını önemli görüyoruz. Toplum ve halk olmak en başta da böyle zor zamanlarda dayanışmayı gerektirmektedir.

Covid-19’un Avrupa'da yaygınlaşması buralarda yaşayan Kürt halkını da çok olumsuz etkilemiştir. Fransa ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede onlarca yurtseverimiz yaşamını yitirmiştir. Yaşamını yitiren tüm Avrupalıların ailelerine başsağlığı dilerken, yaşamını yitiren yurtseverler için de tüm halkımıza ve ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Avrupa'da onlarca yıldır özgürlük mücadelemize her bakımdan katkı sunan değerli yurtseverlerimiz vardır. Onlarca yıllık emekleriyle Avrupa'da demokratik bir Kürt toplum gerçeği ortaya çıkarmışlardır. Bu salgında yaşamını yitirmiş olsalar da halkımızın özgürlük mücadelesinde her zaman anılacaklardır.

Avrupa'daki Süryani halkımız da özgürlük mücadelemize önemli katkılar sunmuşlardır. Bu yurtseverlerden yaşamlarını yitirenlerin ailelerine ve tüm Süryani toplumuna da baş sağlığı diliyoruz.

Avrupa'daki Kürt halkı demokratik bir toplum haline gelmiştir. Bu açıdan salgın hastalık zamanında halkımızın güçlü bir dayanışma ile bu dönemde sorunlarını çözdüklerine inanıyoruz. Avrupa’daki yurtsever halkımız sadece bulundukları alanda demokratik toplum ve dayanışma içinde olmamıştır. Avrupa'daki halkımız her zaman en zor dönemde Kürdistan'daki halkımızla maddi ve manevi dayanışma içinde olmuşlardır. Bu konuda tüm dünyaya örnek tutum göstermişlerdir. Koronavirüs salgını döneminde de kardeş aile kampanyasıyla sorumluluklarını yerine getirmektedirler. Avrupa'daki halkımızı ve dostlarını bu tutumlarından dolayı kutluyoruz.

Halkımız Avrupa'da ve her yerde şunu bilmeli ki, örgütlülük ve dayanışma mücadeleyi güçlendiren en temel çalışmalardır. Örgütlülüğü ve dayanışması güçlü olan topluluklar her türlü zorluğun üstesinden geldikleri gibi, mücadelelerini de güçlü verirler. Güçlü dayanışma güçlü örgütlenmeler ile olur. Güçlü mücadele de güçlü örgütlenmeyle. Bu açıdan bu süreçte halkımız her yerde örgütlenmesini güçlendirmelidir.

Koronavirüsün yarattığı ortam komün oluşturmanın, meclisler kurmanın, yaşamın her boyutunu bu çalışmalarla inşa etmenin ve toplumsal ihtiyaçlara cevap vermenin önemini ortaya koymuştur. Bu açıdan komün ve meclisleri her yerde oluşturarak toplumsal yaşamın hiçbir yere dayanmadan sürdürülmesini sağlamak çok önemlidir. Böylece halkımız hem mücadelenin her aşamasında, hem de kapitalist modernist sistemin ortaya çıkardığı böyle dönemlerde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Zaten halkımız, örgütlü toplum olmanın önemini Rojava’da, Avrupa’da ve Maxmur’da yaşayarak somut olarak görmektedir.

Tüm Kürt halkını ve dostlarını her yerde örgütlenmesini ve dayanışmasını güçlendirerek başta soykırımcı sömürgeci Türk devleti olmak üzere her türlü zorlukla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."