KCK: Özgürlük mücadelesindeki yoldaşları onu hiçbir zaman unutmayacak!

Yazar Haydar Işık için başsağlığı mesajı yayınlayan KCK, “Dersim halkı da Kürt halkı da özgürlük mücadelesindeki tüm yoldaşları da onu hiçbir zaman unutmayacak, özgürlük ve demokrasi mücadelesini geliştirerek onun özlemine cevap olacaktır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaşamını yitiren yazar Haydar Işık için yayınladığı başsağlığı mesajında şunları belirtti:

“Değerli Kürt yazarı ve özgürlük mücadelesi arkadaşımız Haydar Işık’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Dersim soykırımını beyninde, yüreğinde ve tüm hücrelerinde hisseden; yaşamının son anına kadar bu soykırımı yapanlara öfkesini dindirmeyen değerli bir Dersim Kürt evladıydı. Dersim soykırımında katledilenleri hiç unutmadı ve unutturmadı. Unutmak ihanettir, sözüne bağlı kalarak Dersim soykırımını, Dersim’de uygulanan soykırım politikalarını hep yazdı. En büyük isteği Dersimlilerin, Dersim’in yeni kuşaklarının bu soykırımı unutmamasıydı. Başta Dersimli gençler olmak üzere tüm Dersimlilerin Özgür Kürdistan, Özerk Dersim mücadelesinde yer almasını arzuluyordu. Yazdığı Dersimli Memik Ağa romanı ile tüm Dersimlilerin yüreğine dokunarak soykırım şehitlerinin ve zulüm görenlerin hiç unutulmamasını sağlamaya çalışmıştı.

Haydar Işık ömrünü Kürt halkının özgürlük mücadelesi için verdi. Rêber Apo’nun yeni paradigması doğrultusunda 2003’te oluşturulan ilk KONGRA-GEL’in delegesiydi. Bu kongreye katılarak Kürt halkının özgürlük mücadelesinde sorumluluk üstlendi. KONGRA-GEL’de tüm yoldaşlar Haydar Işık’ı çok sevdiler. Onun güçlü yurtsever duygularından çok etkilendiler.

Haydar Işık son yıllarda yakalandığı hastalıktan dolayı mücadeleye aktif katılamazsa da her zaman duyguları ve varlığı ile mücadeleye moral destek oluyordu. Onun için yaşamın anlamı Kürt halının özgürlük mücadelesiydi.

Dersim halkı da Kürt halkı da özgürlük mücadelesindeki tüm yoldaşları da onu hiçbir zaman unutmayacak, özgürlük ve demokrasi mücadelesini geliştirerek onun özlemine cevap olacaktır. Hakka yürüyen ruhu şad olsun.”