KCK: Gerilla işgalci ordu karşısında üstünlüğünü kanıtlamıştır

Xakurkê, Metîna ve Zap'ta Devrimci Operasyon gerçekleştiren HPG ve YJA Star komutan ve savaşçılarını kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı her yerde eylem ve direnişi büyütmeye çağırdı.

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın işgalci Türk ordusu karşısında üstünlüğünü kanıtladığını vurgulayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, pêşmergeden de KDP’nin soykırıma hizmet eden tutumunu kabul etmemesini ve Türk ordusunun konumlandığı yerlerden uzak durmasını istedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın yazılı mesajının tamamı şöyle:

“Kurdistan Halk Savunma Güçleri, 22 ve 23 Aralık 2023 tarihlerinde Xakurkê, Metîna ve Zap'ta Devrimci Operasyon kapsamında gerçekleştirdiği eylemlerle soykırımcı sömürgeci işgalci Türk devletinin ordusuna ağır darbeler vurarak büyük kayıplar verdirmiştir. Bu başarılı eylemlerinden dolayı tüm HPG ve YJA STAR komutan ve savaşçılarını yürekten kutluyor, selamlıyor, başarılarının devamını diliyoruz. Eylemlere katılan arkadaşları ayrıca kutluyor ve selamlıyoruz. Hiç kuşkusuz halkı, ülkeyi ve özgürlüğü savunarak eylemleri başarılı kılan ve soykırımcı sömürgeci işgalci düşmanın yenilgiye uğramasını sağlayan kahramanca savaşarak şehit düşen yoldaşlar olmuştur. Devrimci Operasyon kapsamında Xakurkê, Metîna ve Zap'ta geçekleşen eylemlerde şehit düşen yoldaşlar şahsında bir kez daha bütün devrim ve demokrasi şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyor, şehitlere verdiğimiz bağlılık ve başarı sözünü yineliyoruz.

GERİLLA, İŞGALCİ ORDUYA AĞIR BİR HEZİMET DAHA YAŞATMIŞTIR

Gerilla, Kürt düşmanı faşist şeflerin saldırı ve tehditlerine karşı günün sabahında, akşamında ve gecesinde işgalci ordunun üzerine gitmiş ve vurmuştur. Bu eylemleriyle gerilla bir kez daha işgalci orduyu ağır bir hezimete uğratmış ve işgalci ordu karşısında üstünlüğünü kanıtlamıştır. Kurdistan halkı ve Kurdistan Özgürlük Gerillası özgür ülke ve özgür yaşamdan asla vazgeçmeyecek, bunun için her türlü saldırı ve işgale karşı sonuna kadar direnecek ve düşmanı yenilgiye uğratarak özgürlüğü gerçekleştirecektir. Kurdistan halkı direniş ve mücadeleden tek bir adım bile geri atmadan bunu kanıtlamıştır. Gerilla Xakurkê, Metîna ve Zap'ta işgalci orduya ağır bir hezimet daha yaşatarak bunu bir kez daha kanıtlamıştır.

PÊŞMERGE, KDP’NİN SOYKIRIMA HİZMET EDEN TUTUMUNU KABUL ETMEMELİDİR

Hiç şüphe yok ki, gerilla devrimci operasyon kapsamında eylemlerini sürdürecek, işgalci ordunun üzerine gidecek ve vurmaya devam edecektir. Herkesin bunu bilmesi ve buna göre hareket etmesi gerekiyor. Maalesef KDP bugüne kadar Türk devletiyle işbirliği içerisinde oldu ve işgalci orduya her türlü desteği verdi. Türk devleti KDP'ye dayanarak Başûrê Kurdistan'a yönelik saldırı ve işgal planlarını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. KDP bu konuda birçok kez uyarılmasına rağmen tutumundan vazgeçmemiştir. Bu tutum Kürt soykırımına hizmettir ve kabul edilemezdir. Pêşmergenin de bu tutumu kabul etmemesi gerekiyor. Buradan şu çağrıyı yapıyoruz; pêşmerge Türk ordusunun mevzilerinden ve konumlandığı yerlerden uzak durmalıdır. 

TÜRK DEVLETİ YAŞADIĞI HEZİMETİ SAKLAMAYA ÇALIŞMAKTADIR

Türk devleti ve faşist AKP-MHP iktidarı yaşadığı ağır hezimeti saklamaya çalışmaktadır. Kürt halkına daha fazla saldırarak, katliamlar gerçekleştirerek yenilgisini gizlemektedir. Faşist AKP-MHP iktidarının Kürt halkı ve Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında başarısız olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Ancak Kürt düşmanı zihniyeti terk etmediğinden saldırı, işgal ve katliamlarında ısrar etmektedir. Bu kapsamda Rojava'ya yönelik saldırılarını artırmaktadır. Rojava'ya ve Kuzey ve Doğru Suriye halklarına saldırarak hem yenilgisini gizlemeye hem de işgal planını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. İki gündür gerçekleştirdiği saldırılarda birçok insan yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Halkın yerleşim yerleri, barınma ve üretim tesisleri hedeflenip vurulmuştur. Bu saldırılar Türk devletinin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmış, AKP-MHP iktidarının maskelerini düşürmüştür. Rojava'da yapılanların Gazze'de yapılanlardan hiçbir farkı olmadığı bir kez daha görülmüştür. Rojava'da yaptıklarıyla Gazze ve Filistin konusunda Türk devletinin, AKP-MHP iktidarının, Tayyip Erdoğan'ın ne kadar iki yüzlü ve sahtekar olduğu ortaya çıkmıştır.

HALKIMIZ DİRENİŞ TUTUMLARINI DAHA DA BÜYÜTMELİ

Soykırımcı sömürgeci Türk devletinin amacı Rojava'yı işgal ederek Rojava devrimini tasfiye etmek ve Kürt halkının elde ettiği statüyü ortadan kaldırmaktır. Gerçekleşen saldırıların asıl hedefi ve amacı budur. Buna karşı Rojava halkının, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının direniş tutumlarını daha da büyüterek sürdürmeleri gerekmektedir. Kürt halkı ve dostları da her yerde eylem ve direnişini büyüterek Rojava halkıyla ve Rojava Devrimi'yle dayanışmalarını sürdürmelidir.”