KCK: PKK büyük bir zihniyet hareketi ve toplumsal güçtür

PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünü kutlayan KCK, “PKK büyük bir zihniyet hareketi ve toplumsal bir güçtür. PKK yeni gelişmeler yaratmaya devam edecektir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

KCK, “27 Kasım 1978'de resmi kuruluşunu ilan eden PKK'nin 45. Yıl dönümünü yaşıyoruz. Yok olmanın eşiğinde olan Kürt halkını yeniden ayağa kaldırarak var eden PKK, 45 yıllık tarihe çok büyük gelişmeler sığdırarak bugüne kadar gelmiştir. Kürdistan halkını yeniden var eden ve büyük gelişmeler yaratan partimiz PKK'nin 45. yıl dönümünü başta Önder Apo'ya, bütün devrim ve demokrasi şehitlerine, yurtsever Kürdistan halkına, Ortadoğu ve dünya halklarına, kadınlara, gençlere, zindanlarda direnen tüm yoldaşlara; emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren herkese kutluyoruz. Yine sömürgeci çeperleri yıka yıka gelişmeleri sağlayan Kurdistan Özgürlük Gerillasına kutluyoruz” dedi.

“Hiç kuşku yok ki PKK yarattığı bunca gelişmeleri büyük bir mücadele ve bu uğurda verdiği bedellerle başarmıştır” denilen açıklamada, “Önder Apo PKK'yi kurma kararının Haki Karer arkadaşın şehadetinden sonra ve buna bir cevap olarak alındığını belirtmiştir. Önder Apo'nun bu belirlemesi PKK'nin güç kaynağını yalın bir şekilde ortaya koymuştur. PKK bir mücadele ve şehitler partisidir ve yarattığı tüm gelişmeler şehitlerin anısına olan bağlılıkla olmuştur. Bize bu kadar gelişmeyi yaşatan ve bugünlere gelmemizi sağlayan on binlerce şehidin mücadelesidir. Dolayısıyla PKK'nin ve bunca gelişmenin gerçek sahipleri şehitlerimizdir. Bu vesileyle biz bir kez daha bütün devrim ve demokrasi şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyor, şehitlere verdiğimiz bağlılık ve başarı sözünü yineliyor, şehitlerin anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” diye belirtildi.

PKK ZULME VE HAKSIZLIĞI KARŞI İSYANDIR

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“PKK'nin çıkışı Kurdistan halkının makus tarihini değiştirmiş, Kurdistan ve Ortadoğu'da yeni bir tarihsel sürecin gelişmesini sağlamıştır. 20. yüzyılın başlarında kapitalist modernite güçleri oluşturdukları ulus-devletlerle Ortadoğu'da bağımlı bir sitem kurmuşlardır. Ortadoğu'nun yeraltı ve yerüstü kaynakları tümüyle kapitalist güçler ve tekeller tarafından sömürülürken, Ortadoğu halkları da milliyetçi, dinci, otoriter, baskıcı diktatöryal rejimlerin ve ulus-devletlerin egemenliği altında her türlü sömürüye maruz bırakılmıştır. Halklar, ulus-devletler arasında parçalanmış, birine düşman edilmiş ve birbiriyle çatışır duruma getirilmiştir. Ortadoğu'nun birçok kadim halkı kapitalist modernite düzeni ve gerici, bağımlı, uydu ulus-devletlerin egemenliği altında katliam ve soykırıma uğramışlardır. Derin bir soykırım ve sömürgeciliğe maruz bırakılan halklardan biri de Kürt halkı olmuştur. Kürt halkı ülkesiyle birlikte parçalanmış, varlığı yok sayılmış ve yok olma sürecine alınmıştır. PKK her şeyden önce bu büyük haksızlığa ve zulme karşı bir isyan olarak ortaya çıkmıştır. Haksızlığa ve zulme karşı bir isyan olarak ortaya çıkan PKK hareketi, sahip olduğu özgürlük fikri ve buna dayanarak yürüttüğü mücadeleyle Kürt halkını ölümden döndürmüş ve yeniden var etmiştir. Yeniden var olmak Kürt halkı için bir söylem değil, bir gerçekliktir. Kürt halkı PKK'yle kendi gerçeğini tanımış, düşman gerçeğini tanımış, özgürlük bilincini edinmiş, mücadeleyle var olabileceğini ve özgürlüğünü sağlayabileceğini anlamış ve bu mücadeleyi verme cesareti ile iradesini göstererek özgürlük temelinde yeniden var olmayı başarmıştır.

DÜNYA HALKLARININ GÜÇ ALDIĞI BİR HAREKETTİR

Kurdistan'da sömürgeciliğin parçalanması ve diriliş devriminin gerçekleşmesiyle birlikte Ortadoğu'daki statüko büyük bir darbe almış, tıkanma ve çözülme sürecine girmiştir. PKK'nin yarattığı gelişmelerin çıkarlarını tehlikeye koyduğunu gören kapitalist modernite güçleri Ortadoğu'daki ulus-devletçi rejimlerle ve gerici güçlerle birlikte Önder Apo'ya karşı uluslararası komployu devreye koymuş ve bununla PKK'nin önü alınmak istenmiştir. Bugün mutlak tecrit olarak sürdürülen uluslararası komplonun böylesi bir temeli vardır. Ancak Önder Apo'nun geliştirdiği yeni paradigmaya dayanarak PKK, kendisine yönelik saldırıları boşa çıkarmış ve özgürlük mücadelesini daha da geliştirerek Ortadoğu'nun en etkili ideolojik ve siyasi gücü haline gelmiştir. PKK, Önder Apo'nun geliştirdiği demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayla ve demokratik ulus anlayışıyla sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu ve dünya halklarının da güç aldığı bir hareket haline gelmiştir. Bugün çok rahatlıkla diyebiliriz ki PKK sahip olduğu düşünce ve anlayışla Ortadoğu'nun sadece en etkili gücü değil, aynı zamanda en büyük çözüm gücüdür.  

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNDE KADININ YANINDAYIZ

PKK'nin bütün insanlık adına sağladığı en önemli gelişmelerden biri de hiç şüphesiz kadının özgürleşmesi için yürüttüğü mücadele ile bunun için geliştirdiği düşünce ve paradigmadır. Önder Apo kadına olan derin inanç, güven ve sevginin gereği olarak PKK'yi kadının özünü bulduğu ve yaşadığı bir hareket biçiminde geliştirmiştir. İkinci bir adım olarak Önder Apo, kadın özgürlükçü paradigmayı geliştirerek kadının kendini yeniden var ettiği ve özgürlüğünü sağladığı özgür yaşam sistemini geliştirmiştir. Bugün JIN JIYAN AZADÎ sloganıyla bu anlayış tüm dünyaya yayılmış, dünyanın her yerinde kadınlar bu anlayışla kendini ifade etmekte ve özgür kılmaktadır. Bu, özgür yaşamın gerçekleşmesi için atılan en büyük adımlardan biridir. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul görülen böylesi bir günde JIN JIYAN AZADÎ anlayışının dayandığı kökleri bilmenin en anlamlı ve doğru tutum olacağı kanaatindeyiz. Çok rahatlıkla diyebiliriz ki PKK'nin kurulması ve yarattığı gelişmeler kadına karşı her türlü şiddet, sömürü ve katliama karşı verilen tarihin en anlamlı tutumlarından biri olmuştur. Bu vesileyle özgür yaşamın kadın özgürlüğünden geçtiğine inanan bir hareket olarak kadına karşı her türlü şiddet, sömürü ve katliamı kınıyor, özgürlük yürüyüşünde kadının yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

PKK İNSANLIK BAHÇESİNE KÖK SALMIŞTIR

PKK, Kürt halkının bilincinde ve yüreğinde edindiği yer ile, Ortadoğu ve dünya halkları üzerinde yarattığı etkiyle, kadının büyük sahiplenmesiyle, toplumun sorunlarını çözmede sahip olduğu büyük çözüm gücüyle toplum ve insanlık bahçesinde kök salmıştır. PKK'nin zayıflayacağını veya yok olacağını düşünerek PKK'ye saldıranlar bu gerçeği idrak edemeyen soykırımcı sömürgeci faşist düşmanlardır. PKK büyük bir zihniyet hareketi ve toplumsal bir güçtür. Saldırılarla asla zayıflamaz ve yok olmaz. Aksine mücadelesini büyüterek her gün biraz daha gelişmektedir. Bundan sonra da PKK yeni gelişmeler yaratmaya devam edecektir. "PKK Sonu Gelmeyen Bir Roman, Bir Türkü, Bir Şiir Ve De Güzel." Bu inanç ve umutla 46. mücadele yılında PKK düşüncesiyle savaşan, direnen, mücadele eden, PKK'ye inanmış ve gönül bağı kurmuş herkese üstün başarılar diliyoruz."