KDP-Irak güçleri arasındaki çatışmaya ilişkin açıklama

Irak askerleri ile KDP peşmergeleri arasında Maxmur’da yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yapan Musul Valiliği, 6 Irak askerinin yaralandığını duyurdu.

Maxmur’a bağlı Qereçox dağında Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) bıraktığı askeri noktalara Irak askerlerinin yerleşmesi üzerine, akşam saatlerinde Irak askerleri ile KDP peşmergeleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmaya ilişkin açıklama yapan Musul Valiliği, saat 16: 30 sularında KDP pêşmergeleri ile Irak’ın 14’üncü Tugay birlikleri arasında çatışma çıktığını belirtti.

Valilik, çatışmanın HPG’nin Qereçox Dağı’nda boşalttığı askeri noktalara Irak askerlerinin yerleştiğini, KDP’nin Iraklı güçlerden burayı boşaltıp kendilerine teslim etmesini istediğini, Iraklı güçlerin ise KDP’nin teklifini ret ettiğini; bunun üzerine her iki güç arasında çatışma yaşandığını aktardı.

Valilik, yaşanan çatışmada bir KDP pêşmergesinin yaşamını yitirdiğini 3 pêşmergenin de yaralandığını; Irak güvenlik birimlerinden de 6 asker yaralanırken, yaralılardan bazılarının durumunu ağır olduğunu belirtti.