KDP'nin rehin tuttuğu Dağ ve Er’in direnişi 54. gününde

KDP'nin rehin tuttuğu Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in açlık grevi 54. gününde.

KDP tarafından rehin tutulan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in, Hewlêr Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı başlattığı açlık grevi sürüyor. Eylem 54’üncü gününe ulaştı.

Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, son olarak tek tip elbise dayatmasına karşı 18 Mayıs’ta açlık grevine girdi. Talepleri hâlâ karşılanmadığı için eylem sürüyor.

23 Haziran’da ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde sağlık durumlarının kötü olduğunu, hastanede doktor ve ilaç olmadığını, 10 gündür kendilerini kimsenin ziyaret etmediğini ve Er’in 20, kendisinin ise 10 kilo kaybettiğini aktardı.

Tutsakların aileleri, çocuklarına yönelik artan baskıları kınayarak Güney Kurdistan aydınlarına ve insan hakları derneklerine çocuklarına sahip çıkma çağrısında bulunmuştu.

KATLEDİLMELERİ PLANLANDI

KCK, MİT’in yerel işbirlikçilerine karşı bir operasyon gerçekleştirdiğini, operasyonda Yasin Ali Hıdır isimli bir casusun yakalandığını, bu şahsın KDP ve MİT tarafından Mazlum Dağ ile Abdurrahman Er’in cezaevinde katledilmesi için görevlendirildiğini açıklamıştı.

KCK ayrıca Dağ ve Er'in MİT elemanının vurulması ile doğrudan ilgilerinin olmadığını da belirterek, "Mazlum Dağ ile Abdurrahman Er hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir, Hewlêr'de bir MİT mensubunun vurulmasıyla doğrudan bir ilişkileri yoktur ve bu eylemde yer almamışlardır, sadece eylemi gerçekleştiren arkadaşlara yardım etmişlerdir. Bu eylemi gerçekleştiren arkadaşlar ise şu an görevlerinin başında bulunuyorlar" demişti.