Kela Memê'de operasyon ve bombardıman

HPG Basın İrtibat Merkezi, operasyon ve çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

ŞIRNAK

“22 Eylül günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Kela Memê alanında bir operasyon başlatmıştır. 23 Eylül günü saat 06.00 ve 10.00’da savaş uçakları Serê Orman alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterlerle alana indirmeler yapmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde alandan geri çekilen bu operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

BİTLİS

19 Eylül tarihli açıklamamızda, 16 Eylül günü işgalci TC ordusunun Bitlis’in Şêx Hadi alanında gerçekleştirdiği operasyonda bir arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Sipan (Devrim Akbay) yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sipan Tatvan
Adı Soyadı: Devrim Akbay
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Hayriye – Sedrettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Eylül 2019 / Bitlis


Sipan yoldaşımız, 1987 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ailede ve çevrede büyüyen Sipan yoldaş, Kürdistan ve Kürt halk gerçekliğini erkenden tanımıştır. Kazandığı yurtseverlik duygularını devrimci bir bilinç ile bütünleştiren Sipan yoldaş, faşist TC devletinin saldırılarının yoğunlaştığı bir dönem olan 2009 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Özgürlük saflarındaki yerini alan Sipan yoldaş, büyük bir cesaret ve özveri ile devrimin tüm görevlerine yüksek bir kararlılık ve azimle sarılmıştır. Sipan yoldaş, Medya Savunma Alanları’ndan Kuzey sahasına kadar uzanan mücadele hayatı boyunca öncü bir gerilla komutanı olmuş ve önemli görevler yürütmüştür. İnancın ve iradenin adı olan Sipan yoldaş, emekçi ve mütevazi kişiliği ile tüm yoldaşların gönlünde taht kurmayı her zaman başarmıştır. Disiplini ve savaştaki taktik öncülük yeteneği ile düşmanın korkulu rüyası olan Sipan yoldaş, düşmana karşı devrimci bir öfke ile etkin bir mücadele yürütmüştür. En son görev aldığı Garzan Eyaleti’nde mücadele yürüten Sipan yoldaş, kanının son damlasına kadar düşmana karşı savaşarak, PKK’nin kahraman şehitler kervanına katılmıştır.

Şehadete ulaşan Sipan arkadaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdığı mücadele bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.

HAKKARİ

24 Eylül günü işgalci TC Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Dola Mezê alanına gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Eylem (Mizgin Ekin) arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Eylem Ozan
Adı Soyadı: Mizgin Ekin
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Türkan – Eyüp
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2019 / Gever

 

Eylem yoldaş, Mardin’de yurtsever bir ailede doğmuş ve düşman gerçekliğini tanıyarak büyümüştür. Yurtsever bir gelenekten gelen Eylem yoldaş, işgalci TC devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşını asla kabullenmemiş ve 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren Önder APO’nın özgür kadın çizgisi temelinde kendisini eğiten Eylem yoldaş, başarılı bir kadın gerilla olmuştur. Düşmana karşı olan öfkesi mücadeleye katılımında her zaman tetikleyici olmuş ve kısa süre içerisinde askeri alanda kendisini yetkinleştirmiştir. Eylem arkadaşımızın mütevazi, yürekten ve heyecanlı katılımı biz tüm yoldaşları tarafından her zaman hatırlanacak ve mücadelede yaşatılacaktır.

Şehadete ulaşan Eylem arkadaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdığı mücadele bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.

HEFTANIN-AVAŞIN

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

25 Eylül günü savaş uçakları, saat 16.00’da Heftanin bölgesine bağlı Bektorya alanını bombalamıştır.

26 Eylül günü savaş uçakları saat 08.00’da Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Avaşin bölgesini, saat 15.30 ile 17.30 arasında Kandil bölgesine bağlı Zevka alanını bombalamıştır.”