Kerkük gerilla komutanlığı: Her yerde halkımızı savunmaya devam edeceğiz

Irak Türkmen cephesi sorumlusu ve Irak Milletvekili Erşet Salihi’nin, gerillayı ‘terörist’ ve Kerkük’te işgalci güç olarak tanımlamasına karşın sert açıklama Maxmur-Kerkük cephesi gerilla komutanlığı, “herkes durduğu yeri bilmeli” uyarısında bulundu.

Gerilla komutanlığı açıklamasında, "Hareketimizi bu alanda istemeyen bazı güç odakları olabilir. Ancak biz hareket olarak bu tür açıklamaları ciddiye almıyoruz. Herkes bilmeli ki halkımızın olduğu her yerde savunma sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunun için de kimseden icazet almak durumunda değiliz” dedi.

‘BURAYA GELİŞİMİZ KÜRT HALKININ TALEBİ VE SAVUNMASI İÇİNDİR’

2014’te DAİŞ çete saldırıları geliştiğinde Güney Kürdistanlı siyasi güçlerin ve halkın talebi üzerine alana geçtiklerini hatırlatan komutanlık açıklamasında şunları belirtti: “O tarihten beri peşmergeyle birlikte DAİŞ’e karşı etkili bir mücadele yürüttük. Kaldı ki, Güney Kürdistan’a gelişimiz halkımız ve Güneyli güçlerinin talebi üzerine gerçekleşmiştir. Biz o günden bugüne kadar DAİŞ çetelerine karşı savunma görevimizi yerine getiriyoruz, bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz.”

‘ITC KONUŞTURAN BAŞKA GÜÇLERDİR’

ITC’nin gerillaya yönelik açıklamalarının arkasında başka güçlerin yönlendirmesi olduğuna da işaret eden komutanlık açıklamasında, “Belli ki ITC’yi konuşturan başka güçler var. Ancak bilinmeli ki hareketimiz Kürdistani bir harekettir. Halkımızın güvenliğini sağlamakla mükelleftir. PKK hareketi olarak halkımızın olduğu her yer de şimdiye kadar savuna görevimizi yerine getirdiğimiz gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz. Ancak biliyoruz ki, Türkmen Cephesi sorumlusu ve Irak Milletvekili Erşet Salihi'nin gerillayı ‘terörist ve Kerkük'ü işgal eden bir güç’ olarak tanımlaması öyle sıradan açıklamalar değildir. Bu açıklamanın altında farklı güçlerin olduğunu ve bu şahsa, bu tür açıklamalar yaptırılarak yönlendirdiklerini biliyoruz. Fakat bilinmelidir ki, hiç bir güç halkımızın fedai savunma gücü olan PKK gerillasına dair bu tür açıklamalar yapma hakkına sahip değildir" denildi.

‘HALKIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kürt halkının olduğu her yerde hiçbir fedakarlıktan çekinmeden savunma görevini yerine getirmeye devam edeceklerinin altını çizen Maxmur-Kerkük gerilla komutanlığı açıklamasının sonunda şu değerlendirmelere yer verildi: “Halkımıza çağırımız, farklı güç odakları tarafında yönlendirilmiş bu tür açıklamalara itibar etmemelidir. Gerilla güçlerimiz 2014'ten beri Kürdistan'ın birçok yerinde DAIŞ çete örgütüne karşı halkın yanında yer almış, savunma görevini hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan onurlu bir şekilde yerine getirmiştir, bundan sonra da aynı şekilde bu görevini yerine getirmeye devam edecektir. Yine peşmerge güçleriyle aynı mevzilerde yer alarak her koşul altında Kürdistan halkının düşmanlarına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Kimileri aklı sıra gerillayı bu alanda istemediğini söyleyebilir. Ancak burası Kürdistan’dır ve gerilla Kürt halkının meşru savunma gücüdür. Biz burada kalmak, DAİŞ faşizmine karşı halkımızı savunmak için kimseden istemedik, bundan sonra da istemeyeceğiz. Ve yine bilinmesini isteriz ki, ITC açıklaması ve benzeri açıklamaları ciddiye almıyoruz.”