Kerküklü gençlerden işgal saldırısına karşı direniş çağrısı

Kerküklü gençler, Türk devletinin işgal girişimine karşı savaşan gerillaların direnişini sahiplenmeye çağırdı.

Kerküklü gençler, Türk devletinin işgal girişimine karşı savaşan gerillaların direnişini sahiplenmeye çağırdı.
Türk devletinin 23 Nisan gecesi Güney Kürdistan’ın toprakları içerisinde yer alan Avaşîn, Zap ve Metîna bölgelerine yönelik başlattığı işgal saldırısına Kürt toplumunun her kesiminden tepkiler artıyor.

ANF’ye konuşan Güney Kürdistan’ın Kerkük kentinden gençler ise bu saldırıların sadece gerilla güçlerini hedeflemediğini belirtti, Kürt toplumunun daha fazla duyarlı olmasını istedi.

‘İŞGALİ GERİLLA ENGELLİYOR’

Gençlerden Soran Serdar, Türk devletinin bu saldırıda sadece bir kesimi hedeflemediğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Şayet Türkiye gerilla alanlarına yönelik işgal saldırısında başarılı olursa bu bütün Güney Kürdistan topraklarının işgal edilmesinin başlangıcı olacak. Bu yüzden hepimiz gerillanın bu direnişinin yanında olmalıyız. Çünkü gerillanın o dağlarda sergilediği direniş, Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarında ilerlemesini engelliyor.”

'HEDEFLERİ KERKÜK’E ULAŞMAK'

Helgurd Ebdulkerîm ise Türk devletinin Kürt gücünü gerekçe yaparak Güney Kürdistan’ın topraklarını işgal etmeye kalkıştığına ve bunun bile başlı başına bu direnişe destek verilmesi için bir gerekçe olduğuna dikkat çekti. Fark gözetmeksizin sömürgeci güçlerin saldırısı altında olan bütün Kürt güçlerine destek verilmesi gerektiğini belirten Ebdulkerîm, “Şüphesiz bu saldırıların nihai hedefi bu toprakları işgal etmektir” diye konuştu.

Türk devletinin bu işgal saldırılarıyla Misak-i Milli sınırlarına ulaşmayı hedeflediğini belirten gençler, devamla şu hususlara dikkat çekti: “Amaçları Kerkük ve Musul’a kadar uzanan toprakları işgal etmektir. Bunun gerçekleşmesini istemiyorsak, öncelikli olarak gerillaya destek vermeliyiz. Türk devleti her türlü yasaklı silah ve zehirli gazları kullanmasına rağmen uluslararası ve Güney Kürdistanlı güçler sessizler, bu kabul edilemez bir durumdur.”