GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklülerden gerillaya bayram ziyareti

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi), Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) ve Kürdistan Gençlik Hareketi (Komalên Ciwan) temsilcileri halkla birlikte Kerkük cephesinde bulunan gerillaların ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

 

Kitleyi Kerkük HPG ve YAJ-Star komutanlarından Berfin Deniz, Serdar Garzan’ın yanı sıra birçok gerilla, karşıladı.

Gerillaların bayramını kutlayan Tevgera Azadi Eş Başkanı Şilan Şakir, bu zorlu koşullarda Kürdistan'ın savunmasını yaptıkları için halk olarak kendilerine minnettar olduklarını söyledi. Ziyaret esnasında söz alan HPG ve YJA-Star komutanları da, kendilerine ziyarete geldikleri için kurum temsilcileri ve halka teşekkür ederek, her zaman ulusal savunma görevlerini yerine getireceklerini belirtti.

‘BAYRAMIN EN GÜZEL TARAFI ÖCALAN İLE GÖRÜŞME OLDU’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bayramın ilk günü yapılan ziyarete dikkat çeken Şilan Şakir, bu görüşmenin Kürtlerde gerçek bir bayram sevinciyle karşılandığını söyledi.

Kürt halkının uzun süredir haber alamadığı ve sağlığına dair ciddi kaygılar taşıdığı Öcalan’dan haber alındığı için bayram sevinci yaşadığını belirten Şakir, “Bu görüşme, Kürtlerin ve dostlarını yürüttüğü direnişin bir sonucudur” diye konuştu.

YJA-Star Kerkük komutanlarından Berfin Deniz ise, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü gerçekleşene kadar mücadeleyi yükselteceklerini belirterek “Önderliğimizden haber almak, sağlık durumunu öğrenmiş olmak halkımızda büyük bir moral sağlamıştır. Bu aynı zamanda mücadele azmimizi güçlendiren, büyüten bir durumdur da” dedi.

‘ÖNDERLİKTEN HABER ALMAK GERÇEK BAYRAM OLDU’

 

 

Ziyaret esnasında ANF’ye konuşan gerilla annelerinden REJAK üyeleri Leyla Mecid Ali, Lavin Nureddin ile ziyaretçilerden Bilen Faris, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber almanın kendilerine gerçek bayramı yaşattıklarını belirterek “Önderliğimizin sağlık durumunun iyi olduğu haberini almak bizde çifte bayram yaşattı. Bundan sonrada önderliğimizin özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi daha da yükselteceğiz” şeklinde konuştular.

HPG ve YJA-STAR gerillaları Axin Zana ve Rubar Sirwan ise, kendilerine ziyarete gelen Kerkük halkına teşekkür ederek “Önderliğimizin de dediği gibi günde 30-40 insanın öldüğü bir ülkede bayramı kutlamak ahlaki olmuyor. Ancak biz önderliğimizden haber aldığımız için gerçek bir bayram sevinci yaşadık” dedi.

...