KESK Şenyaşar ailesi ile iftar sofrasına oturdu

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’nin 758’inci gündeki iftar sofrasına KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve dönem eşsözcüleri katıldı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde eşini ve iki oğlunu katlettiği Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 758’inci gününde devam ediyor.

"Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankartın önünde nöbetini sürdüren ve Adliye önünde iftarını açan aileyi, Kamu Emekçileri Sendikaları Kofederasyonu (KESK) İzmir, Amed, Dîlok, Semsûr, Wan, Riha Şubeler Platformu üyeleri ve Tümbel-Sen Amed Şubesi üyeleri eşlik etti.

İftardan öncesi konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet mücadelesinin 2 yılı aştığını hatırlattı. En başından beri Şenyaşar ailesine destek verdiklerini belirten Bozgeyik, “Adalet arayışında, evrensel hukuk normları içerisinde bu suçu işleyenlerin yargılanması, hak ettiği cezaya çarptırılması için hep birlikte bir mücadele yürütüyoruz. Biz de başından beri buradaki adalet arayışına destek oluyoruz. Şenyaşar ailesi ile dayanışma içerisinde olduğumuz buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Ardından konuşan İzmir KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, “Emine Şenşayar’ın mücadelesini saygıyla selamlıyoruz. Onca geçen zamana rağmen görmeyen gözlere, işitmeyen kulaklara ve hissetmeyen vicdanlara inat bugün Emine Şenyaşar’ın verdiği bu mücadele ülkenin dört bir yanından duyuluyor. Hatta uluslararası arenada da karşılığını buluyor. Bizler de bu onurlu mücadelede Emine Şenyaşar’ın yanında olmaktan gurur duyuyoruz ve aynı şekilde kendisinden besleniyoruz. Onun mücadele azmi emek, barış mücadelesi veren tüm bileşenler bir örnektir” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından ezanın okunmasıyla hep birlikte oruç açıldı.