KESK ve DİSK, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti

KESK ve DİSK üyeleri, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti, "Adaleti birlikte bulacağız" mesajını verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar'ın adalet nöbeti sürüyor. Oğlu Mehmet Şenyaşar ile bugün nöbetini sürdüren Anne Şenyaşar'ı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Van Temsilciliği üyeleri ziyaret etti.
Emine Şenyaşar, heyettekilere saldırı günü ve sonrasında uğradıkları vahşeti anlattı. 80 gündür adliye önünde maruz kaldıkları hukuksuzluklara dair de konuşan Şenyaşar, “Sadece adalet istiyoruz. 80 gündür burada oturuyoruz. Bizi gözaltına alıyorlar ama bize saldıranlar dışarıda” dedi.

'BİRLİKTE ADALETİ BULACAĞIZ'

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, “Van’dan size destek vermek için geldik. Sizin sesinize ses olmak için geldik. Adalet talebiniz bizimde talebimiz. Birlikte adaleti bulacağız. Savcılar siyasi kararlar veriyorlar” dedi.
Ziyarette çekim yapan polislere tepki gösteren Mehmet Şenyaşar, “Bizi öldürenler tutuklanmaları olmasına rağmen Suruç’ta geziyor. Biz adalet istiyoruz. Benim babam, kardeşlerim nerede öldürüldü? Hastane kamera görüntülerini istiyoruz, başka da bir şey istemiyoruz. Savcının yanına gidiyoruz, bizi kovuyor. Adliye binası önünde oturuyoruz, bizi kovuyorlar. Tek taraflı değil, biz herkes için adalet istiyoruz” dedi.
Heyet, daha sonra aile ile birlikte bir süre nöbet eylemi tuttu.